Najpoznatiji navijači FK Sarajevo: Alija, Fahro, Lagumdžija, Merlin, Halid, Monteno, Ismet Bajramović…

FK Sarajevo na svojoj stranici Wikipedije kreirao je popis najpoznatijih navijača ovoga sportskoga kolektiva.

Uistinu su zanimljiva i šarolika imena, jer su među pobrojanima navedena i imena bivšeg predsjednika Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića, ali i vlasnika Dnevnoga avaza i predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB BiH) Fahrudina Radončića. Odmah uz bok njima je i kriminalac Ismet Bajramović. I u FK Sarajevo su očigledno ponosni na tu činjenicu.

Među nabrojanima je i jedan Židov, a riječ je o Emeriku Blumu, filantropu i prvom direktoru Energoinvesta. Također, fan Sarajeva je i umirovljeni vojni general Jovan Divjak, kao i pokojni Kemal Monteno, popularni kantautor.

Za FK Sarajevo navijao je i Meša Selimović, zatim filmski redatelji Srđan Vuletić i Danis Tanović, poduzetnica Sanela Diana Jenkins, a od poznatih glazbenika uz spomenutog Montena tu su i Dino Merlin, Halid Bešlić i Safet Isović.

Što se tiče sportaša, izdvaja se košarkaš Neno Marković, a od nogometaša koji nikada nisu zaigrali za ovaj klub to su povremeni hrvatski reprezentativac Alen Halilović i bh reprezentativac Sead Kolašinac.

Enis Bešlagić također gaji simpatije prema “bordo” boji, baš kao još jedan političar, a riječ je o negdašnjem predsjedniku SDP-a BiH Zlatku Lagumdžiji…

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.