Najomraženiji lik Superlige: Uspjet ćemo jer dajemo Fortnite i Call of Duty

Ekspresan raspad Superlige, niti 48 sati nakon bombastične objave njenih 12 osnivača da pokreću natjecanje koje će “spasiti nogomet”, uhvatio je nespremnog njegovog glavnog ideologa i operativca.

Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i prvi potpredsjednik Superlige dao je intervju za La Repubblicu u kojem govori: Superliga je pakt potpisan krvlju nas 12 osnivača i taj projekt ima 100-postotnu šansu za uspjeh.

Naravno, brzi i suprotni razvoj događaja i odustajanje polovice osnivača Superlige, zbog kojih ova izjava samo dan nakon što je data zvuči apsurdno, demantirali su ga. Barem za neko vrijeme.

Agnelli je Superligu, elitističko i praktično zatvoreno natjecanje 20 najbogatijih europskih klubova osmislio takvim da Ligi prvaka vrati mlađe gledatelje, koje to natjecanje, ali i nogomet općenito, sve manje zanima:

Današnjim klincima koncentracija i pažnja traju jako kratko i teško je očekivati da sjede pred televizorom i gledaju utakmicu 90 minuta. Zato razmišljamo da uvedemo pretplatu na posljednjih 15 minuta utakmica jer je to otprilike vrijeme koje djeca mogu koncentrirano pratiti nogomet. Gledate li golf, interesantno vam je samo posljednjih šest rupa finalnog dana. Nećete radi toga gledati cijeli vikend.

Otišao je i korak dalje u zavođenju mladih konzumenata: Superliga simulira što mladi rade na digitalnim platformama u natjecanjima u Call of Dutyju i Fortniteu.

Superliga: Idemo dalje s projektom bez Engleza

Međutim, Agnellijev Fortnite je naišao na žestoku osudu globalne nogometne javnosti, navijača klubova koji je pokreću, javnosti općenito, šefova vlada, Uefe i Fife. Agnelli je pri tome vjerojatno najomraženiji lik mrske Superlige, jer do prije samo par dana bio je član IO-a UEFA-e i predsjednik Europskog udruženja klubova (ECA), tijela koje usko surađuje s UEFA-om.

Ipak, najznačajnije je što je bio nerazdvojan prijatelj i kum s Aleksanderom Čeferinom, predsjednikom UEFA-e, koja je, u pokušaju da najbogatije i najmoćnije odgovori od Superlige, od Lige prvaka napravila Superligu, samo što se tako ne zove. Bez obzira na to oni su otišli iz okrilja UEFA-e i Lige prvaka, a Agnelli je zabio nož u leđa Čeferinu te dan prije objave pokretanja Superlige dao ostavke u UEFA-i i ECA-i.

Čeferin je na to izjavio: Agnelli je zmija. Ja sam odvjetnik koji se bavi kaznenim pravom i u karijeri sam se nagledao svakakvih likova, ali ovakvog nisam vidio. Nakon svega mi se niti ne javlja na pozive.

U spomenutom intervjuu Agnelli je ovako odgovorio: Jesam li ili nisam odgovorio na Čeferinov poziv je moja osobna stvar.

Raspad Superlige: Izašli svi engleski klubovi, pogledajte reakcije igrača

Superliga nije jedini debakl čovjeka koji je Juventus naslijedio od uspješnih djeda, oca i strica. U zadnje tri godine je Juve pod sinom, unukom i nećakom ispao u ranim fazama Lige prvaka od Ajaxa, Lyona i Porta, klubova koje nije smatrao dovoljno vrijednima da ih pozove u Superligu. Ove sezone pak Juventus nakon devet uzastopnih naslova predaje Scudetto Interu, piše Index.

Zato je logično novinarsko pitanje kako komentira sve češće i glasnije priče da napušta Juventus. Njegov odgovor je: Ne odlazim iz kluba. Tko govori drugačije, donosi mi sreću.

Čeferin se osjeća izdanim, prijatelj mu iza leđa radio na osnivanju Superlige

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.