Najneobičnija kolekcija automobila na svijetu | Jabuka.tv

Najneobičnija kolekcija automobila na svijetu

Zaboravite Ferrari, Rolls-Royce, McLaren i slične proizvođače čiji modeli krase brojne svjetske kolekcije automobila.

Iskreno, premda svakako zaslužuju pažnju kao i svaka veća nakupina egzotičnih limenih ljubimaca, u suštini takve su kolekcije istinskim zaljubljenicima pomalo dosadne. Najlakše je otići u salon nekog od proizvođača supersportskih ili luksuznih vozila i naručiti najekskluzivniji model. Sljedeća kolekcija privlači pažnju na toliko zanimljiviji način.

Upoznajte Myrona Vernisa, entuzijasta koji gaji ljubav prema nešto drugačijim automobilima zbog čega je njegova kolekcija itekako vrijedna spomena. Inspiriran člancima na američkom automobilskom portalu Jalopnik, na kojem često doprinosi online zajednici svojim znanjem o zaboravljenim automobilima za koje brojni od nas nikada nisu niti čuli, odlučio je prijeći s riječi na djelo i složiti vjerojatno najneobičniju kolekciju automobila na svijetu.

Niti jedan automobil iz te kolekcije nije tamo slučajno, već se uz svakog vežu itekako zanimljive priče. Unikati, rani prototipovi i automobili za koje bi se svaki površni poznavatelj pitao zašto baš taj. Myron se ne pita zašto, on će pridodati kolekciji svaki automobil koji mu se sviđa iz bilo kojeg razloga. Iza njegove potrage stoji entuzijazam i želja za otkrivanjem skrivenih dragulja, no ovdje ne govorimo o izbrušenim dijamantima, pišu Automobili.hr.

Ovdje govorimo o automobilima čiji nedostaci poput udubljenja karoserije ne predstavljaju problem, već samo još jedan od elemenata priče koja stoji iza njih. Oni se ne sjaje niti su dovedeni u savršeno stanje, već ponosno nose sve svoje ratne ožiljke.

Obavezno pogledajte video i naučite nešto od ovog kolekcionara koji neće spominjati cijenu svojih ljubimaca, ali će vas naučiti ponešto i ispričati pokoju zanimljivu priču u automobilima kao što su trokotač tvrtke Davis koja je ukupno izradila svega 17 automobila, francuska Matra s tri sjedala sprijeda za vozača, suprugu i ljubavnicu i prototip vrlo rane Porsche 911-ice na temelju kojeg je nastala izvedba Targa.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: