Najčudnija košarkaška obitelj dobila novog člana u NBA ligi – Jabuka.tv

Najčudnija košarkaška obitelj dobila novog člana u NBA ligi

Lavar Ball bio je u pravu. Bivši košarkaš i nezaustavljivi lajavac na velikoj sceni se pojavio 2017., uoči drafta na koji je izašao Lonzo Ball, najstariji od njegova tri sina košarkaša. Tada je tvrdio da su sva trojica NBA igrači.

Lonza su te godine kao drugog izabrali L.A. Lakersi, a nakon druge sezone su ga poslali u New Orleans u paketu za Anthonyja Davisa. Najmlađeg LaMela ove su godine kao trećeg izabrali Charlotte Hornetsi.

Srednji sin LiAngelo, najlošiji košarkaš među njima, nije izabran, ali je u ožujku potpisao za Oklahoma City Blue iz Razvojne lige upravo prije nego što će pandemija prekinuti sva natjecanja pa nije stigao ni debitirati.

Ipak, dobio je priliku i u NBA ligi. Detroit Pistonsi dali su mu ugovor tipa Exhibit 10. Taj mu ugovor ništa ne garantira, ali i ako ga ne odluče zadržati, a šansa da hoće je minimalna, mogu ga proslijediti u svoju podružnicu u Razvojnoj ligi i držati ga na oku, iako ga ne mogu spriječiti da ode u drugi NBA klub dobije li ponudu, prenosi Index.

Ukratko, LiAngelo u sljedećoj sezoni najvjerojatnije neće ni primirisati NBA parketu, ali obitelj Ball se barem može pohvaliti da su sva tri brata trenutačno pod ugovorima s NBA klubovima.

LiAngelo je kratko igrao za sveučilište UCLA, ali je suspendiran nakon što je izazvao međunarodni incident kad je u Kini iz dućana ukrao sunčane naočale. Otac ga je tada povukao sa sveučilišta te njega i najmlađeg LaMela odveo u Litvu, gdje su igrali većinom ekshibicijske utakmice za Prienai. Na ljeto 2018. vratili su se u SAD, gdje je LaVar Ball osnovao Junior Basketball League (JBL), zamišljenu kao alternativu sveučilištima za igrače koji nakon srednje škole žele u NBA. O kvaliteti te lige dovoljno govori podatak da je LiAngelo proglašen MVP-jem finala nakon što je zabio 58 poena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.