Najčešći oblik korupcije na fakultetima je kupovina ispita

Najčešći oblici korupcije na Sveučilištima u BiH jesu kupovina ispita za novac i roditeljske veze i poznanstva s određenim profesorima pri „sređivanju“ ispita, zaključeno je na četvrtoj radionici u okviru projekta predstavljanja antikorupcijskih mjera na Svečilištima u BiH.

„Studenti u Banja Luci smatraju da su najčešći oblici korupcije na fakultetima ustvari klasična kupovina ispita za novac i ono što ide ukorak s tim – roditeljske veze i poznanstva s profesorima pri sređivanju ispita“, rekla je glasnogovornica Omladinskog komunikativnog centra Banja Luka Biljana Matijević.

Ona je istaknula da studenti za suzbijanje korupcije na fakultetima predlažu transparentnije izvođenje nastave i ispita, korištenje novih tehnologija, edukacije djece od malih nogu da korupciju treba smatrati sramotnim ponašanjem, te da je ona nedopustiva, piše Večernji list.

Prema njenim riječima, studenti smatraju da profesori postavljaju određena uvjetovanja pri kupovanju njihovih knjiga, držanjem instrukcija za koje profesori uzimaju novac, prebahatog ponašanja profesora, te sumnjivih profesorskih diploma.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.