Najčešća intimna pitanja tinejdžerica na internetu

Imamo li od interneta više koristi ili štete? Mladi su upoznati sađ njegovim dobrim i lošim stranama. Dobra strana interneta je obilje sadržaja različite prirode, no ona loša je što se sve većim korištenjem interneta smanjuje verbalna komunikacija. Zbog intereta sve je češća pojava loše socijalizacija, jer mladi stvaraju iluziju svemogućnosti interneta.

Tako mladi po različitim forumima i on-line chatovima postavljaju pitanja koja su najviše odraz njihove nesigurnosti.

Mladi se boje pitati roditelje, svoje nastavnike, te društvo, određena pitanja u strahu osuđivanja i nerazumijevanja okoline.

Pitanja su najčešće vezana za ljubav (sex, zaljubljivanja, kako prići dečku, prekida veze…), izgled (prištići, , depilacija, ‘prekomjerni kilogrami’, celulit, i sl.), zdravlje (prva menstruacija, kašnjenje menstruacije, moguća trudnoća, i sl.), školu (loše ocjene, socijalizacija i povučenost, bulling), te obiteljske probleme (alkoholizam, nasilje u obitelji…).

Portal Moja.ba je pronašao neka od najčešće postavljenih pitanja tinejdžerki na internetu.

“Ja volim biti u centru pažnje i želim da me drugi primijete. Znam, preglupo je i loše je. Uglavnom, ja namjerno pričam što glasnije mogu, žalim se, i previše psujem. Sve zbog te moje loše osobine. To je postalo dio mene. a želim se toga riješiti. a kako?”

“I dalje sam nevina iako imam 20 godina…Je li je u meni problem?”

“Paa… znači ima 14 godina i nisam imal’ dečka… Sramim se i imat dečka jer se nikad nisam poljubila, a kamoli zbarila… Pliiis može help?”

“Plašim se veze, kad god mi priđe neki dečko ili mi da neki znak (ne znam, bocne me na fejsu ili nešto) ja odmah krenem da izbjegavam njega i ne želim više da ga vidim.. Zašto, kako da se promijenim?”

“Nedavno sam primijetila nekakvu resicu u vagini. Jeli to normalno i ako je čemu služi?”

“Željela bih otići na vosak da mi srede prepone. Koliko toga bude izdepilirano? Morate li skinuti cijele gaćice? Koliko boli?”

“Neću tako skoro imati prvi sex ali jeli to stvarno boli cure ili samo prvi put? I osjeti li se kada pukne himen?”

“Mjesečnica mi kasni već par dana nisam imala spolne odnose, zbog čega mi može kasniti i ima li veze ako sam masturbirala može li mi zbog toga kasniti?”

“Zanima me kada se cura napali, je li normalno da joj izlazi sluz?”

“Danas mi se pojavio nekakav svrab oko bikini zone, točnije oko ulaza. Nisam nikako imala odnose i redovno obavljam higijenu. Što bi moglo da bude?”

“S dečkom sam u vezi skoro godinu dana. I nekad mi tako dođe da gledam slike, ili mi na news feedu iskoči slika neke cure za koju znam da mu se sviđala prije mene. I ja gledam curi slike, e pa ljudi moji od 20 slika jedva je 2 uspio da preskoči. Baš ne znam kako pobijediti ljubomoru.”

“Cure zanima me da li je koja od vas radila tetovažu na donjem dijelu stomaka , više prema preponama? Šta ako ne budem mogla izdržat?”

“Imate doma vibrić? Koristite ga? Ja imam, al’ neki mali, jer sam ga dobila jako davno…kako vi?”

“Zanima me što vi mislite o pobačaju. Je li to po vama moralno prihvatljivo ili ne, i zašto?”

(Moja.ba)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.