Najbolji domaći recept za sirup protiv kašlja

Koliko vam se puta dogodilo da zakašljete u petak navečer, ili u subotu popodne shvatite da “ne bu dobro” s vašim grlom? I, naravno, kome se onda da tražiti dežurnu ljekarnu, i tko više vjeruje u prereklamirane farmacijske šarene laže. Zato imamo sjajan domaći lijek za kašalj u hladne jesenske dane!

Prije mjesec dana ovaj je sirup izliječio sva hripanja i grlobolje u kući, i to u roku od samo dva dana. Zbog tog uspjeha i jučerašnje prijetnje da bi se scenarij od prošlog mjeseca mogao ponoviti, nisam se dugo nagovarala na ponovno pripremanje ovog lijeka.

Prijetnja je doduše ubrzo nestala, ali kad sam već snimila cijeli postupak, pisanje i objavljivanje ovog posta ima zadatak rastjerati sve bolesti kao ona upozorenja o psima čuvarima koje stavljamo po ulazima!
Sirup protiv kašlja od lovora i kadulje

Potrebno vam je:

– 10 velikih listova lovora
– 5-6 listova kadulje
– 200 g šećera
– 2 dl vode

Na laganoj vatri miješajte šećer dok se ne istopi i pretvori u karamel lijepe zlatno smeđe boje.

U posudu sa šećerom zatim dodajte vodu te nastavite miješati dok se karamelizirani šećer potpuno ne rastopi u vodi.

Na kraju dodajte lovor i kadulju i sve skupa kuhajte desetak minuta na laganoj vatri. Zdjelu poklopite i ostavite da se sirup ohladi, a zatim ga procijedite i sipajte u bočice. U tu svrhu odlično posluže oslikane bočice koje ste dobili na dar od susjede, pa sad samo mogu reći – kašljanju je odzvonilo!

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.