NAJAVLJUJEMO: ”Silo na Uskrsni ponediljak”

Jedna od najpoznatijih kulturnih manifestacija na prostoru širokobriješke općine, ali i općenito na prostoru Županije Zapadnohercegovačke nesumnjivo je ”Silo na Uskrsni ponediljak”.

Ove godine prvog dana po Uskrsu (9. travnja) bit će posebno veselo u Kočerinu s obzirom da Silo slavi svoju punoljetnost, odnosno ova tradicionalna manifestacija (održava se ujedno u sklopu Brijeških zvona) organizira se već osamnaestu godinu u nizu.

Sve je isto kao i prijašnjih godina. Kulturno-umjetnička društva nastupaju na starom mjestu – u Svadbenom salonu “Kod Vrančine” u Kočerinu, u ponedjeljak – 9. travnja s početkom u 19 sati.

I ove godine je najavljen kao i obično dolazak brojnih poznatih gostiju iz javnog, političkog, gospodarskog i kulturnog života širokobriješke općine, kao i šire zajednice. Organizator ovog događaja je Mladen Bazina – Vrančinović uz podršku MZ Kočerin.
”Kako naša tradicija i nalaže ovdje će se okupiti KUD-ovi, kao i pojedinci s prostora od Neuma do Tomislavgrada i Rame, te Dalmacije, zapravo većeg dijela Hercegovine i Dalmacije, koji njeguju narodne običaje, plesove, gangu, bećarac, a tu su dakle i brojni diplari, guslari…. I sve to, kako priliči, uz čašicu vina, kao i domaće specijalitete poput sira, uštipaka i pršuta. Očekujemo oko 150 izvođača, pa možda i nešto više s obzirom da uvijek ostavimo pokoje iznenađenje za sami kraj” rekao je u ime organizatora Mladen Bazina – Vrančinović.

Manifestacija je to koja je već odavno prerasla lokalne okvire, gdje se mogu vidjeti mnoga poznata lica, a gdje je dobra zabava zagarantirana. Na kraju krajeva, malo gdje je i tombola tako bogata kao ”Kod Vrančine”. Zato – Dođi, vidi i uživaj, pozivaju organizatori.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.