NAJAVLJUJEMO: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Širokom Brijegu

Prva naša ovogodišnja akcija darivanja krvi održati će se u četvrtak 26. siječnja 2012. godine u prostorijama Mjesne zajednice Lijeva obala i Šahovskog kluba Široki Brijeg, u trajanju od 10,00 do 12,00 sati.

Prema podacima zavoda za transfuziju  krvi u 2011. godini Širokobriježani su darovali 355 doza krvi a to je 100 doza više te dragocjene tekućine nego prethodne 2010. godine.

Jako smo zadovoljni promicanjem  svijesti i kulture darivanja krvi u organiziranim akcijama na području naše općine.

Nadasve je pohvalno da se broj novih darivatelja povećava svakoga puta, dolaskom mladih, humanih ljudi, koji prepoznaju važnost ovih akcija.

Do kraja godine očekujemo i bolje rezultate. Da bismo zadovoljili potrebe građana našega grada potrebno je da se ta brojka poveća i preko dva puta.

Moramo znati da krv nije moguće proizvesti na umjetan način. Jedini izvor toga lijeka je čovjek-darivatelj krvi. Svi mi, kada nam zatreba krv kao lijek, ovisni smo samo o dobrovoljnim darivateljima krvi.

Darovati krv znači osviješten i humani izraz vlastitog odnosa prema sebi, drugima i cijelom društvu u kome postojimo.
U akciji mogu sudjelovati svi zdravo sposobni građani od 18-65 godina. Unaprijed zahvaljujemo svima koji će se odazvati ovoj akciji.

Kao i sve dosadašnje i ova akcija održava se pod pokroviteljstvom Ureda načelnika Općine Široki Brijeg i u suradnji Crvenog križa Široki Brijeg s Odjelom za transfuziologiju SKB Mostar.

(CRVENI KRIŽ ŠIROKI BRIJEG | www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.