Najavljeni masovni građanski prosvjedi u BiH

“Masovni građanski prosvjedi zakazuju se za 11. listopad ove godine“, navedeno je u priopćenju udruge Vijeća građana BiH.

Na održanom sastanku Inicijativnoga odbora Ustavnopravne demokratske asocijacije, održane 5. travnja u Sarajevu zaključeno je kako se za 11. listopad 2017. zakazuju i najavljuju masovni građanski mirni prosvjedi po svim općinama i gradovima širom BiH.

Cilj prosvjeda je stati u obranu Građanske rezolucije u kojoj se traži i zahtijeva od međunarodne zajednice da kroz svoje daljnje angažiranje kroz okvirni mirovni sporazum u BiH, kao protektori u BiH, u potpunosti izmijene Aneks 4., Ustav Bosne i Hercegovine.

“Rezolucija nije ništa drugo nego pritisak građana BiH koja ide prema Međunarodnoj zajednici, tražeći da se implementiraju i provedu presude Međunarodnoga suda, a koje se odnose prije svega na presude Sejdić – Finci, Pilav i Zornić. Kako domaće vlasti nisu u mogućnosti provesti te presude, to treba implementirati Međunarodna zajednica na osnovu svojih ovlaštenja iz Sporazuma za mir u BiH. Nećemo ići prema vlastima u BiH, naš rad i aktivnosti ćemo usmjeriti isključivo prema međunarodnoj zajednici. Naše aktivnosti, koje ćemo raditi na području cijele BiH, jesu da se naša Rezolucija implementira u cijelosti. Tražiti ćemo da Građanska Rezolucija koja je notarski obrađena i dostavljena na adrese Međunarodne zajednice dostigne svoj nivo buđenjem građanske svijesti, a ujedno da bude politički akt svih građana u BiH kako bi implementirali sve presude koje su donesene, a tiče se uspostave građanske i sekularne, Ustavom uređene zemlje BiH“, navedeno je u priopćenju Vijeća.

Međunarodna zajednica, kako je navedeno, ima moralnu obavezu prema Bosni i Hercegovini, da uredi Ustav BiH sa svojim ekspertnim pravnim timovima kako to danas Ustav imaju suvremene Europske i napredne svjetske zemlje, jer se upravo na ovom teritoriju BiH dogodio brutalni, krvoločni rat, koji je rezultirao genocidom, i nedužno stradanje svih građana kojega su Europske zemlje sa ove vremenske distance, dozvolile!

Od danas, 6. travnja 2017. god. pa do 1. listopada organizacijska grupa poziva dobrovoljne afirmirane građanske aktiviste po svim općinama i Gradovima u BiH koji žele biti dio tima Ustavnopravne Demokratske Asocijacije Vijeća Građana BiH da se jave na e-mail [email protected] , kako bi na zajedničkom sastanku skupštine ove asocijacije formirali Izvršno i operativno tijelo ‘Upravni Odbor ili Vladu u sjeni’ ove asocijacije koji će nastaviti sa daljnjim organizacijskim aktivnostima”, navode u priopćenju, dodajući da je u konačnici cilj ovog operativnoga organa organizacijskoga i pregovaračkoga karaktera.

“Na masovnim prosvjedima građana želimo priječiti održavanje predstojećih izbora u listopadu 2018. godine prema sadašnjem modalitetu i prema modalitetu etnoreligijskoga trovanja konstituiranih naroda kroz entitetska iscrtavanja u BiH”, naveli su.

(www.jabuka.tv)1 komentar

  • Bože sačuvaj ovi bošnjaci nisu normalni,traže prosvjedima ukidanje Aneksa 4 koji hrvatima garantuje minimum jednakopravnosti i opstojnosti u ovako uređenoj BiH-ni. To je raspad BiH-ne. Hrvati na ovo ne mogu i ne smiju pristati…Ludorije i bezobrazluk bošnjaka nemaju granicu..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.