Najavljene višemilijunske investicije u BiH

Turske kompanije SanPark Otopark i Vav Medica najavile su višemilijunske investicije u turizam, poljoprivredu i parking rješenja u Bosni i Hercegovini.

Na investicijskom danu BiH koji je održan u Bursi počasni kozul BiH u Bursi i gospodarstvenik Muzafer Čilek rekao je kako ima odlična iskustva u poslovanju u Bosni i Hercegovini, kako u trgovini namještajem tako i u energetici, a najavio je i nove investicije u sektor turizma, odnosno izgradnju manjih butik hotela koji će upotpuniti turističku ponudu BiH i restorana, priopćeno je iz agencije FIPA.

Također, Cuneyt Sener, potpredsjednik Upravnog odbora BTSO i vlasnik tvrtke SanPark Otopark je najavio nove investicije u BiH u sektoru usluga i novih parking rješenja u Sarajevu.

Kao rezultat manifestacije, tvrtka Vav Medica je najavila dolazak u BiH i ulaganje u sektor turizma i proizvodnju hrane i poljoprivredu. Ukupan iznos najavljenih investicija je više desetina milijuna maraka, a nastavit će se kontakti i pregovori s ostalim tvrtkama sudioniama, posebno tvrtkama iz kemijskog i metalno-prerađivačkog sektora, prenosi Indikator.ba.

Investicijski dana BiH organizirala je Agencija za unapređenje stranih investicija BIH u suradnji s Trgovinskom i industrijskom komorom Burse BTSO, počasnim konzulatom BiH u Bursi, Fondacijom BIGMEV i Generalnim konzulatom BiH u Istanbulu, a nazočilo je oko 80 tvrtki iz Burse kojima su predstavljene investicijske mogućnosti i prednosti BiH za ulaganje.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.