Najavljene promjene za ovogodišnji Eurosong

Ovogodišnji Eurosong imat će nekoliko promjena kada je riječ o natjecateljima i trajanju glasanja.

Naime, kako navodi švedski javni servis SVT, uvode se brojne promjene koje će se uvesti 2024. godine kako bi Eurosong u Malmou bio još uzbudljiviji.

Takozvana “Velika petorka”, koju čine Francuska, Italija, Španjolska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka te Švedska kao domaćin, nastupat će po prvi put uživo u polufinalnim emisijama.

Inače, ranije se tijekom polufinalnih večeri puštao sami kratki isječak s generalne probe. Tako će u prvom polufinalu nastupati Njemačka, Švedska i Ujedinjeno Kraljevstvo, dok će u drugom nastupati Italija, Španjolska i Francuska. Također, gledatelji neće morati čekati pauzu da bi čuli ove predstavnike, jer će se oni predstavljati između nastupa zemalja koje se bore za ulazak za finale, prenosi Klix.ba.

Smatramo da ova promjena daje zemljama ‘Velike petorke’ i zemlji domaćinu pravednije igralište u Velikom finalu, budući da sada imaju priliku nastupiti na pozornici u polufinalu. To je također pobjeda i za publiku u dvorani i za gledatelje kod kuće, jer mogu vidjeti sve izvođače koji se natječu ove godine uživo prije velikog finala, navela je izvršna producentica Eurosonga Ebba Adielsson.

Osim toga, glasovanje će biti produženo u finalnoj večeri. Naime, glasovanje će biti otvoreno neposredno prije izvođenja prve pjesme. Ovo pravilo se primjenjivalo od 1997. godine odnosno otkako je publika mogla glasati, a jedino je 2010. i 2011. bilo moguće glasovati nakon prve pjesme.

Dodatno,fanovi iz država koje ne sudjeluju imat će gotovo 24 sata da glasaju za svoje omiljene pjesme prije početka svakog nastupa uživo. Online glasovanje otvorit će se za ostatak svijeta odmah nakon završetka druge generalne probe za svako polufinale i veliko finale prethodne večeri i ostat će otvoreno do početka nastupa uživo.

Podsjećamo, natjecanje će se održati u Malmou u Švedskoj. Prvo polufinale Eurosonga održat će se 7. svibnja, a drugo polufinale 9. svibnja. Veliko finale planirano je za subotu, 11. svibnja.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.