Najavljen zakon o sportu na razini Federacije

Federalni zastupnik Dennis Gratz danas je najavio pokretanje inicijative za donošenje zakona o sportu Federacije BiH, prateći odredbe Zakona o sportu u Bosni i Hercegovini, u okviru kojeg bi se preciznije uredila mogućnost registracije sportskih kolektiva kao privrednih društava i omogućila transformacija udruženja građana u gospodarska društva.

Gratz kroz ovo vidi mogućnost da se spase klubovi s dugom tradicijom koji zbog svog statusa ne mogu privući investitore.

”Novim uređenjem želimo dati šansu za ostanak sportskih kolektiva sa dugom poviješću i tradicijom, na način da isti svoje ime, povijest, tradiciju i natjecateljski položaj mogu iz udruga građana prenijeti na privredna društva”, rekao je.

”Na ovaj način bismo probudili interes potencijalnih investitora, učinili perspektivnom naplatu neisplaćenih obaveza prema državi, istovremeno čuvajući našu zajedničku sportsku tradiciju”, dodao je Gratz.

Ukoliko ova inicijativa naiđe na otpore na federalnoj razini, Gratz najavljuje da će pokrenuti izmjene Zakona o sportu Sarajevske županije kako bi se u tim okvirima omogućilo sportskim kolektivima koji su pred gašenjem da sačuvaju ime i tradiciju, priopćeno je iz Naše stranke.

”Državi nije u interesu da joj ostanu nenaplaćena potraživanja od udruga građana, već mora tražiti način kako da sačuva ove sportske kolektive, jer joj je to u interesu, ali i široj društvenoj zajednici”, zaključio je.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.