Najava: Večer folklora i izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca

U organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, Općine Ljubuški i Hrvatske matice iseljenika, u subotu 14. srpnja 2018. godine, s početkom u 20.30 sati, u Parku hrvatskih banova, upriličit će se foklorna večer na kojoj će nastupiti tamburaško-plesna skupina “Hrvatska loza” iz Chicaga, HKUD “Studenčica” iz Studenaca te “Drim Tim Babe” i Ćipa.

Iste večeri u Parku hrvatskih banova, s početkom u 19 sati, u organizaciji JU “Kulturno-športski centar” Ljubuški, odjela Knjižnice Ljubuški, upriličit će se i tradicionalna izložba rukotvorina ljubuških rukotvoraca, čime će se foklorna večer dodatno obogatiti.

Podsjećamo, u okviru europske turneje, tamburaško-plesna skupina “Hrvatska loza” nastupit će u 15 gradova i pet zemalja. Uz podršku Hrvatskog kulturnog centra u Chicagu, “Hrvatska loza” desetljećima njeguje pjesmu i ples iz svih krajeva Hrvatske i Herceg-Bosne s ciljem očuvanja bogate kulturne baštine, hrvatskim običaja, folklornim plesom i glazbom. Izvođači su djeca i mladi koji u sklopu “Hrvatske loze” nastupaju na području Chicagoland-a, SAD-a i Kanade, a nastupali su i u Hrvatskoj.

Radujemo se Vašem dolasku!

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.