Najava: U Širokom Brijegu prezentacija “Akademije poduzetništva žena”

U srijedu, 21. studenog u Širokom Brijegu u Gradskoj vijećnici, u razdoblju od 12 do 14 sati održati će se prezentacija “Akademije poduzetništva žena” koje organizira Udruga poslovnih žena u BiH.

Udruga poslovnih žena u BiH je nastala kao odgovor na potrebu za jačanjem važnosti uloge i doprinosa žena poduzetnica, njihovog umrežavanja i promocije. Udruga kroz svoj rad ostvaruje ciljeve kao što su jačanje poduzetništva žena kroz pružanje mogućnosti za međusobno povezivanje poduzetnica, pružanje stručnih savjeta o pokretanju i razvoju biznisa, kao i informacija o financijskim i edukativnim mogućnostima, a vezano za poduzetništvo.

Udruga je započela s realizacijom projekta “Akademija poduzetništva žena” koji će se odvijati i na području Županije Zapadnohercegovačke.

Kroz projekt će u ŽZH 30 žena (15 nezaposlenih žena koje namjeravaju pokrenuti svoj biznis i 15 žena koje su već u poduzetničkim vodama a koristile su sredstva za samozapošljavanje od strane FZZZ, SZZŽZH ili općina) proći obuku koja osigurava neophodna znanja i vještine za vođenje biznisa.

U tijeku i nakon obuke, a u skladu s njihovim potrebama, polaznice dobivaju mentorice koje su iskusne bh. poduzetnice koje će im dalje biti podrška na njihovom poslovnom putu. Osim mentorica, polaznice će imati i stalnu stručnu i tehničku podršku od tima Udruge.

Projekt “Akademija poduzetništva žena” se realizira uz financijsku podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Projekta razvoja tržišne poljoprivrede FARMA II, navodi se na službenoj stranici Grada Širokog Brijega.

Za što uspješniju realizaciju ovog projekta pozivaju se žene koje žele biti korisnice navedenog projekta. Kako je već navedeno, prezentacija će se održati 21. studenog u Gradskoj vijećnici s početkom u 12 sati.

Na njoj će se govoriti o Akademiji i razgovarati sa ženama o izazovima s kojima su susreću kao (buduće) poduzetnice.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.