NAJAVA PREDAVANJA: ‘Izoliranje matičnih stanica iz zuba!’

U posljednjih deset godina matične stanice zauzimaju sve važnije mjesto u terapiji velikog broja teških oboljenja. Do danas su koštana srž, krv i tkivo pupčanika bili glavni izvori matičnih stanica za terapijsku primjenu kao i za istraživanja novih mogućnosti liječenja.

Početkom 2003. godine u pulpi mliječnih zuba otkriven je novi dragocijeni izvor matičnih stanica, koji prema dosadašnjim istraživanjima pruža najviše nade za liječenje dijebetesa tip I, neurodegenerativnih oboljenja, mišićne distrofije kao i regeneracije zuba.

Upravo zbog potencijala matičnih stanica u svrhe liječenja u posljednjem desetljeću sve je popularnije pohranjivanje matičnih stanica iz krvi i tkiva pupčanika u bankama matičnih stanica, a odnedavno i iz pulpe mliječnih zuba djeteta te  impaktiranih umnjaka  odraslih osoba.

Zahvaljujući tvrtki Medimpex d.o.o. Sarajevo, ekskluzivnom zastupniku Future Health BIOBANK, banke matičnih stanica iz Velike Britanije, od sada i građani BiH imaju mogućnost pohraniti matične stanice iz mliječnih zuba svoga djeteta.

„Poliklinika Jurišić“ u suradnji sa firmom  Medimpex nakon završene edukacije postala certificirana zdravstvena ustanova, koja može samostalno i adekvatno vršiti:

-ekstrakciju mliječnih zuba u svrhu pohranjivanja matičnih stanica;

-edukaciju stanovništva  o značaju i mogućnostima matičnih stanica iz mliječnih zuba.

Donedavno su nudili samo uslugu pohranjivanja matičnih stanica iz krvi i tkiva pupčanika, a od sad i matičnih stanica mliječnih zuba te impaktiranih umjaka kod odraslih osoba

Prilikom osnivanja mreže suradnika na području BiH odabrali su „Polikliniku Jurišić“ zbog kapaciteta i kvalitete koje posjeduje, kao referentnu ustanovu za promociju ove usluge.

Ovim putem vas pozivamo na predavanje pod nazivom ”Izoliranje matičnih stanica iz zuba!” koje će se održati u subotu, 2. lipnja 2012. s početkom u 10 sati u Pivnici ‘Štefanijino šetalište’ (Ulica kneza Branimira 11) u Mostaru.

(www.jabuka.tv)

*Sponzorirani članak

1 komentar