Najava edukacije o dojenju u Širokom Brijegu

Svjetski tjedan dojenja obilježava se u prvom tjednu kolovoza. U tom tjednu se posebno radi na  promicanju dojenja i širenju svijesti o dojenju kao najzdravijem izvoru hrane za novorođenčad.

Dom zdravlja Široki Brijeg i ove godine organizira edukaciju o dojenju koja će se održati 02.08.2017. u Hotelu Park u 19:00 sati. Iz Doma zdravlja pozivaju sve mame, trudnice, sve zainteresirane na tu temu a posebno žene koje su imale poteškoće s dojenjem, te one koje nisu imale potporu u dojenju. U opuštenoj atmosferi govorit će se o dojenju, a pozivaju i sve mame koje žele svjedočiti o problemima i uspjesima za vrijeme dojenja. Dojenčad, starija djeca i partneri su također dobrodošli.

Gosti predavači su prof.dr.sc. Vajdana Tomić, specijalist ginekologije i porodništva, dr. Ana Zovko Marić, specijalizant iz pedijatrije, dr. Melanie Kvesić, spec. obiteljske medicine i sestra Rusmira Arapović, savjetnica za dojenje.

Dr. Vajdana Tomić na prošlogodišnjoj edukaciji

Iako je dojenje prirodan čin koji na prvi pogled djeluje jako jednostavno, ono iziskuje dobru volju, motiviranost, strpljivost, podršku, mir i znanje. Stoga je važno da se sve buduće mame na vrijeme educiraju o ovoj temi kako bi nakon poroda izbjegli moguće komplikacije i što uspješnije dojile.

Ekipa portala Jabuka.tv je i prošle godine podržala ovaj događaj, a kako je to izgledalo lani (fotografije i video), možete pogledati OVDJE.

(www.jabuka.tv)


16 komentara

 • Najgora skupina ljudi su oni koji misle da su pokupili svu pamet svijeta,a kad imaju problem postavljaju anonimna pitanja po razno raznim forumima i facebook grupama gdje im na pitanja odgovaraju još veće pametnjakuše,tumače simtome,djele savjete i propisuju terapiju. Ako ti se nešto ne sviđa zaobiđi,nemoraš po svemu pljuvat.

  • Za Kelli u “razvijenijim ” zemljama pas je ko”čeljade” sjedi za stolom ,ima sva prava veća od čovjeka.Homoseksualni brakovi i posvojenje djece od istih je”normalno”.U tim “razvijenijim”zemljama je i eutanazija dozvoljena.Neka nas Isus dragi sačuva od takve naprednosti.

   • Za X kakve veze homoseksualci imaju sa ovim molim te lijepo. To je taj nas negativni balkanaski stav prema svemu i dobru i losu samo nek je crno. Bravo samo nastavite crnjacit i u svem trazit lose i krivca nije ni cudo sto nam zemlja postaje pustinja…

 • Draga moja Vajdana i ostali,ima stvari koje se ne mogu ni iz kakvih brošura niti seminara naučiti.To je organizirano radi vas samih,radi nečijeg tiskanja kojekakvih brošurica….Nek se organizira šta ,šta bilo…

 • Biti majka je najuzvišeniji poziv ,koji se ne uči iz knjiga.Ako smo blagoslovljene da budemo majke ,dobijemo i druge darove,samo ih trebamo koristiti.Dovoljno je Duha Svetog iskreno moliti ,da nas jača,prosvjetljuje,upravlja nad nama,vodi nas i posvećuje….Ne bojte se mlade majke…sve će biti kako treba biti…

 • Ne bi me iznenadilo,da uskoro bude na privatnim fakultetima kakav novi smjer na ovu temu ili za potrebe kadra u EP.Šta znaš možda bude potrebe za takvim kadrom …..Sad je pitanje kad će edukacija …..za ovo….za ono…Kako su naše bake,majke ,iako siromašne i neobrazovane ,znale djecu dojiti i odgajati.Uglavnom uspješno,osim par udbaša,par korumpiranih,par ratni profitera,par lažnih branitelja i malo više(kontroli se izmaklo)uhljebina.

 • Bože zatucanih ljudi.. ne treba vama ništa, eto, samo boga molite i bit će sve dobro.. naravno da treba učiti o svemu, što više to bolje, od znanja nitko umro nije.. svaka čast majkama koje se na vrijeme odluče educirati jer žele najbolje za svoju djecu, jer znaju da su odgovorne za njihovo zdravlje i dobrobit kad ih odluče donijeti na svijet.. pozdrav žugatorima, vjerovatno vas mame nisu dojile pa ste ostali isfrustrirani..

 • Jesam li ja “loša”majka što sam svoje četvero djece dojila samo po 20 dana?To se nekad iskreno zapitam kad vidim zene koje s lakoćom doje djecu do godinu-dvi. Pokazano u rodilištu,pokušano kući,ali dalje nije išlo.Bolna leđa,ragade,dojenje svako malo mene je brzo iscrpilo.Suprug na poslu,a ja kući većinom sama bez ičije pomoći u kućanstvu.Brzo bi ostajala bez mlijeka i prelazili smo na bočicu.(nisam “visila” na fejsu,tada se ovdje nije ni znalo za njega,prije 19 god)Neka svaka mlada majka pokuša dojenje i potrudi se.Vjerujem da ima mnoge prednosti u odnosu na umjetnu nadohranu.Meni je ipak to bila nemoguća misija.😉

 • Za ” xd” : odma mi smo frustruirani, a vi mladi? Sta se ljutite? To meni nije normalno da vama curama triba kurs o dojenju! To Bog da od sebe samo! A sta ako nemas mlika stas onda? Cemu kurs! To te svaka sestra u bolnici poduci! A ne vajdana u gradskoj kavani! Daj molim te , krsti se! Aaa vi ste moderne, a mi zatucane? U nas je stari ujmisovo i Boze pomozi! A u vas mladi : ne tako, vec vako je rekla vajdana!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.