Nagrađeni autori najboljih fotografija natječaja HPD Prenj 1933 Mostar

Proteklog vikenda u planinarskom domu ”Miljenko Bošnjak” na Bogodolu zaključena je još jedna uspješna planinarsku godinu tradicionalnim godišnjim domjenkom Društva HPD Prenj 1933. Mostar.

Preko stotinu članova je tijekom čitavog dana i dobrog dijela noći uživalo na Bogodolu.

Dan su započeli u 08:00 na Gorancima gdje je održana misa za sve preminule planinare.

Posjetitelji su imali priliku vidjeti postavljenu izložbu najboljih fotografija pristiglih na fotonatječaj. Posebno se zahvaljujemo firmi ZK-Office koja je i ove godine podržala naš fotonatječaj kroz pripremu fotografija za izložbu te je osigurala i poklon-bonove za najbolje fotografije.

Na domjenku su uručene i zahvalnice članovima koji su se posebno istaknuli u ovoj godini kroz organizaciju i rad u našem planinarskom društvu.

Nakon zajedničkog ručka proglašeni su pobjednici fotonatječaja po kategorijama i tu zaista posao nije bio lagan.

Biralo se 9 fotografija od preko 180 pristiglih na natječaj, a u nastavku vam donosimo najbolje fotografije po kategorijama prema ocjenama žirija.

Kategorija: Planinski pejzaži

  • 1. mjesto Nikolina Medić
  • 2. mjesto Ana Perić
  • 3. mjesto Ana Zovko

Kategorija: Čovjek u prirodi/planini

  • 1. mjesto Mateo Ćubela
  • 2. mjesto Ivan Tica
  • 3. mjesto Danijela Tomičić

Kategorija Biljni i životinjski svijet

  • 1. mjesto Mara Novak
  • 2. mjesto Doris Rozić
  • 3. mjesto Vanja Mihalj

Ove godine bila je i nagradu publike, odnosno članova društva. Tu laskavu titulu ponijela je fotografija Ane Perić, koja je osvojila i 2. mjesto u kategoriji Planinski pejzaži. Nagrada za ovu kategoriju je besplatna godišnja članarina.

Posljednji dio dana je bio rezerviran za zabavu i uživanje, a toga nije nedostajalo.

Možemo reći da je još jedna planinarska godina iza nas, a za iduću smo se već spremili jer objavljen je i plan aktivnosti društva za prvi dio 2023. godine. Zahvaljujemo svim firmama i pojedincima koji su kroz ovu godinu pomogli naš rad, a kojih nije malo. U prvom redu to su: Lignum, Maccao, Print Studio, Eurosan, Pekarna Suncokret, Namex, Hajdučke vrleti, Konoba Goranci, Restoran Staza Blidinje, Katarina, Shift brand design, Ožujsko pivo, Grad Mostar, Vatrogasci Mostar. Zahvaljujemo se također medijima i internet portalima koji nas podržavaju prateći i promovirajući naš rad, poručili su iz HPD Prenj 1933 Mostar.

U iščekivanju zimske planinarske sezone ostaje nam poželjeti svima da im se u narednoj godini ispune sve želje bilo one planinarske, obiteljske, poslovne ili neke druge, ističu iz HPD Prenj 1933.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.