Nagrađeni učenici koji su napisali najljepša pisma u BiH

Na svečanosti održanoj u Hotelu Evropa u Sarajevu uručene su nagrade najuspješnijim učenicima natjecanja „Najljepše pismo mladih BiH 2023.“, koje su zajednički organizirale Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske.

Tema ovogodišnjeg natjecanja, koje se u svijetu provodi 52. put, bila je „Zamisli da si super junak i tvoja misija je učiniti sve ceste širom svijeta sigurnijima za djecu. Napiši pismo nekome i objasni koje bi ti super moći bile potrebne u postizanju ove misije”.

Od pristiglih radova stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragan Marijanović (Mostar), Branislav Janković (Banja Luka) i Hadžem Hajdarević (Sarajevo) najljepšim pismom ocijenio je rad Elmine Meštrovac, učenice O. Š. “Jajce” iz Kruščice (Jajce).

Prvonagrađeno pismo možete pročitati na sljedećem linku: https://cutt.ly/jwQlqufK

Drugo mjesto stručni ocjenjivački sud dodijelio je Mariji Pejić iz O.Š. „Marko Marulić“ Ljubuški, a treće mjesto pripalo je Lari Andrijević iz O. Š. “Sveti Sava” iz Kotor Varoša.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta nagrađeni su novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM), mobilnim telefonima i poklonima poštanskih operatora, dok su njihovi nastavnici materinskog jezika također nagrađeni novčanim nagradama od 100 KM i prigodnim poklonima.

Ostali učenici koji su nagrađeni bežičnim slušalicama i prigodnim poklon paketima su: Mila Kodić iz O. Š. “Danilo Borković” Gradiška, Dorotea Popović iz O. Š. “Sveti Sava” Lukavica, Lucija Matković iz O. Š. “Vitez” Vitez, Ivan Pavao Boltar iz Treće osnovne škole Mostar, Helena Petrović iz O. Š. “Sveti Sava” Crnjelovo, Mina Rahić iz O. Š. “Vladislav Skarić” Sarajevo, Valentina Krajina iz O. Š. “Fra Mijo Čuić” Bukovica, Tomislavgrad.

Dodijeljene su i nagrade za najkreativnije radove koji su pristigli kao grupni rad Odjeljenja I-1 O.Š. „Mladen Stojanović“ iz Laktaša, sastavljen od 20-ak crteža sa zanimljivima porukama o sigurnosti djece u prometu.

Osim navedenih nagrada, Hrvatska pošta Mostar nagradila je prigodnim darom školu učenice Marije Pejić: O.Š. „Marko Marulić“ Ljubuški. 

Čestitamo svim nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima te zahvaljujemo svima na sudjelovanju u ovom projektu, stoji u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.