Nagrađeni najbolji učenici u FBiH, ŽZH nije uključena u nagrađivanje

Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović uručila je u ponedjeljak u Mostaru nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH u školskoj 2015./2016. godini.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola nominirala su županijska ministarstva obrazovanja, osim iz Županije Zapadnohercegovačke.

Diplome i jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 400 KM za osnovnoškolce, odnosno 540 KM za srednjoškolce, dobila su ukupno 54 učenika.

Ministrica Dilberović, čestitajući učenicima na odličnim rezultatima ostvarenim u nastavnim, izvannastavnim i drugim aktivnostima, posebno je naglasila kako su ove nagrade potvrda vrijednog i uspješnog rada, predanosti i odgovornosti, te ostvarenih rezultata u znanju i drugim aktivnostima.

”Ova svečanost pokazuje da se izvrsnost učenika nagrađuje i izuzetno cijeni, a naša je obveza da našim mladima osiguramo primjereno školovanje te da i dalje potičemo njihov uspjeh”, kazala je federalna ministrica Dilberović.

Uoči svečanosti uručenja, ministrica Dilberović, upitana da prokomentira optužbe pojedinih učenika zbog diskriminacije prilikom odabira za nagrađivanje, kazala je kako imena učenika delegiraju županijska ministarstva, te da federalno Ministarstvo reagira ako uspostavi da nešto nije urađeno sukladno kriterijima, koji su, kako kaže, potpuno jasni i javno svima dostupni.

Na pitanje zašto Županija Zapadnohercegovačka nije uključena u nagrađivanje, federalna ministrica Dilberović je kazala kako se odgovor mora potražiti u toj županiji.

Inače, svrha Programa potpore najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH je promocija i pružanje potpore ovim učenicima, koja su Federalnom ministarstvu obrazovanja i znanosti predložila županijska ministarstva nadležna za oblast obrazovanja, i to po tri najbolja učenika iz osnovnih i srednjih škola, javlja Fena.

Učenici su odabrani na osnovu uspjeha u učenju i izvannastavnim aktivnostima (školskim sekcijama, priredbama), ostvarenih zapaženih rezultata na federalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima iz različitih nastavnih oblasti, sudjelovanja u društveno korisnom volonterskom radu te uspjeha u sportskim, kulturnim i drugim aktivnostima, kao i primjerenog vladanja u školi.

(www.jabuka.tv)
5 komentara

  • Županija zapadno hercegovača je totalno nezainteresirana za razvoj,odnosno,da politike I akademski profilirani ljudi u društvu su totalni egoisti,koji ne prezaju I unistiti mlade talente za osobnu dobrobit,niko se trenutno ne brine o nadprosjecno inteleknom kadru koji na fakultetima imaju vrhunske rezultate,naime,kad se dobije diploma tako I nestanu u totalnom sivilu koju namecu korupcija,nepotizam I razne politicko mafijaske centrale.

  • Ma bilo im ljeno poslati upite po školama , vjerovatno se potukle brojne slušbenice po uredima uz kavu koja će …..

  • Koji ste vi glupani… Federalno ministarstvo sve akcije spušta na niže razine, a ovi naši eksperti bi trebali dalje rješavati sa školama. Škole nisu očito imale pojma, jer je dopis vjerojatno kao neinteresantan završio u košu. Neinteresantan vjerojatno zbog toga da se narod ne upita zašto nam Sarajevo dijeli nagrade, a ovi naši ništa. Njima je vrhunac posla poslati dopis o organiziranju županijskih sportskih igara i to kada je po kalendaru kojega su oni donijeli neradni dan. Onda brže bolje mijenjaj termin jer su se od silnog posla preračunali.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.