Nadbiskup Vukšić i ministar Nedić obišli radove na zgradi Bogoslovije

U zgradi Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u srijedu je vrhbosanski nadbiskup metropolit mons. Tomo Vukšić primio u posjet federalnog ministra prostornog uređenja Željka Nedića.

Na sastanku su bili i ekonom Vrhbosanske nadbiskupije preč. Vladimir Pranjić, rektor Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa preč. Zdenko Spajić te ministrovi suradnici Zdravko Buljeta i Goran Lulić, izvijestili su iz Vrhbosanske nadbiskupije.

U srdačnom razgovoru nadbiskup Vukšić zahvalio je ministru Nediću na podršci projektima Vrhbosanske nadbiskupije, osobito na obnovi zgrade Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa koja je nacionalni spomenik kulture Bosne i Hercegovine.

Foto: Vrhbosanska nadbiskupija

Istaknuto je kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja najveći lokalni pojedinačni donator kada je u pitanju obnova Bogoslovije te da su od 2018. do 2024. osigurali 230.000,00 KM.

Ministar Nedić iskazao je zadovoljstvo što se spomenuti projekt privodi kraju te da je Ministarstvo kojemu je on na čelu moglo sudjelovati u tomu. Obećao je da će i budućnosti nastojati podržavati slične inicijative.

Na kraju su sugovornici zajednički obišli i pogledali radove na fasadi Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa.

Nadbiskup Vukšić: Katolička zajednica u BiH se upola smanjila

(www.jabuka.tv | Foto: Vrhbosanska nadbiskupija)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.