Nadal je dvaput dobio dozvolu za doping

Ne prestaju “curiti” liječnički kartoni ukradeni iz baze Svjetske antidopinške agencije (WADA). Ruski hakeri objavili su nova imena sportaša kojima je bilo dopušteno koristiti supstance koje nisu bili dozvoljeni drugim sportašima.

Nakon Venus i Serene Williams, britanskih biciklista Bradleya Wigginsa i Chrisa Froomea, američke gimnastičarke Simone Biles, njemačkog bacača diska Roberta Hartinga, britanskog atletičara Mo Faraha, pojavilo se ime Rafaela Nadala, piše 24sata.hr. Prema objavljenim podacima ruskih hakera, Nadal je 2009. godine imao dozvolu WADE za korištenje nedozvoljenog betametazona, koji spada u skupinu sintetskih kortikosteroida i nalazi se na listi nedozvoljenih supstanci.

Nadal je u tom periodu došao do polufinala turnira u Pekingu, finala u Šangaju, polufinala u Parizu… To nije sve. Španjolac je dobio i drugu dozvolu za korištenje nedopuštenih supstanci, tijekom Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine. WADA je potvrdila hakerski napad, a direktor Svjetske antidopinške agencije Olivier Niggli rekao je kako je nedopustivo da su ti podaci objavljeni u javnosti.

– Osuđujemo tu kriminalnu aktivnost i tražili smo od ruske vlade da učini sve što je u njihovoj moći da zaustavi njihovo djelovanje – izjavio je Niggli.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.