Nacionalne manjine imat će potpredsjednika Vlade RH, a to neće biti Pupovac

Zamjenik predsjednik HDZ-a Tomo Medved izjavio je u četvrtak kako je dogovoren smjer suradnje s predstavnicima nacionalnih manjina koje su podržale novu Vladu RH te kako će im predložiti jednu osobu za potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava.

Održali smo koordinacijski sastanak u Vladi s nacionalnim manjinama i dogovorili smjer suradnje na način da bi nacionalne manjine predložile jednu osobu koja bi bila član Vlade u poziciji potpredsjednika Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava, rekao je novinarima Medved nakon sastanka s predstavnicima manjina.

Dodao je kako o konkretnim imenima nisu govorili nego o programu rada Vlade i o našim budućim odnosima. Nastavljamo naše razgovore, kazao je.

Bilek: Pupovac želi ostati u Saboru, o ZDS nismo raspravljali

Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek izvijestio je da su prijedlog programa nacionalnih manjina prenijeli Andreju Plenkoviću te kako su usuglasili zajedničko djelovanje u programskom dijelu.

Već smo imali takvu situaciju da je potpredsjednik Vlade bio iz redova klubova nacionalnih manjina pa će se tako nastaviti i ovaj put i sada. Nismo pričali o imenima, dozvolite da zajedno s partnerima usuglasimo imena, rekao je Bilek i dodao da ga to osobno ne zanima, a da ni Milorad Pupovac neće biti potpredsjednik Vlade.

Iako je bio pitan za to, izrazio je želju da ostane djelovati kroz Sabor, kazao je Bilek.

Napomenuo je da još moraju raspraviti ostvarivanje operativnih programa nacionalnih manjina koje moraju zajednički usuglasiti i tražili su, dodao je, da se jedan dio programa Vlade odnosi i na nacionalne manjine.

Na novinarsko pitanje je li bilo razgovora ili inzistiranja manjina na zabrani ustaškog pozdrava Za dom, spremni, Bilek je odgovorio da o tome danas nisu raspravljali.

Komentirao je medijske navode da je Klub zastupnika nacionalnih manjina, odnosno predstavnik Roma Veljko Kajzati od Vlade zatražio tri ministarstva.

Izjava Kajtazija je malo krivo prenesena, tražimo koordinatore

Vjerujem da je malo krivo prenešena izjava gospodina Kajtazija koji je tražio u biti koordinatore po ministarstvima za provedbu operativnih programa. Naslovi su bili da Klub zastupnika nacionalnih manjina traži tri ministarstva što nije istina, istaknuo je Bilek.

Veljko Kajtazi ranije je rekao da Klub zastupnika nacionalnih manjina očekuje barem tri ministarstva u novoj Vladi, a kao manjincima najzanimljivija je izdvojio ministarstva znanosti i obrazovanja, uprave te ministarstvo regionalnog razvoja.

(Hina)


10 komentara

  • Bez dogovora nema ni pogovora ,što god to značilo.,uglavnom vijećanje (ždrijeb) pa nama javite što ?kako ?dalje ,pamet u glavu! SRETNO!

  • Od kako su izbori u RH zavrseni vise puta se u medijima spomenuo cetnik i nacionalista Pupovac od Plenkovica. Sto nam to govori, tko to vodi RH, medije, politicku scenu u RH. Pupovac je omrazen i iritantan lik i on pravi stetu i RH i srbima i hrvatima. Vazda ispaljuje otrovne strelice i sije mrznju. Takve treba ukloniti sa politicke scene i pozornice. Ima tu stotine postenih srba i kvalitetnih a ovog ritantnog lika treba umiroviti, maknuti. Pupovac, Stazic, Pernar, Seks to je proslost.. Doslo je vrijeme mladih, posmenih i proevropski orijentiranih osoba. Koji ce se takmiciti na pameti i projektima a ne na nacionalnoj mrzni, cetnicima, ustasama, partizanima…

  • Nažalost glupi ljudi iz dijaspore su glasali za HDZ (koji je raselio naše ljude iz Hrvatske i odavde) i prevagnuli da HDZ koalira s Pupovcem umjesto sa Škorom. Tražili ste – gledajte…

  • Ko vas jebe narode Hrvatski kroz povijest nas četnici jebu i nastavljaju nas jebati dalje mnogo branitelja nema posla mirovine gladni su idu za dnevnicu dok ne nestanu sa sa ovog svijeta i nikom ništa mene kao branitelja stid reći da sam prošao rat neugodno mi kad to spomenem kako mi se smiju uhljebu od kradezea nevjerovatno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.