Na Vlašiću pronađena lokacija s posmrtnim ostacima više osoba

Na lokalitetu Duboki potok, u općini Skender Vakuf, na nepristupačnoj lokaciji, pronađeni su posmrtni ostaci iz prošlog rata, a pretpostavlja se da se na tom mjestu nalaze posmrtni ostaci više osoba, priopćili su danas iz Tužiteljstva BiH.

Tužitelj i stručni suradnik iz Posebnog odjela za ratne zločine Tužiteljstva BiH, koordinirali su proces pripreme i osiguranja lokacije, radi provođenja ekshumacije na lokalitetu Duboka-Duboki potok na planini Vlašić.

Na izuzetno nepristupačnoj lokaciji u planinskom području, pronađeni su posmrtni ostaci za koje se pretpostavlja da pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz mjesta Večići-Kotor Varoš, koji su se u studenom 1992. godine, preko Vlašića, pokušavali prebaciti do Travnika, kazali su iz Tužiteljstva.

Tijekom procesa ekshumacije, bit će angažirani stručni deminerski i alpinistički timovi, kako bi se lokacija uspjela u potpunosti pretražiti. Osim predstavnika Tužiteljstva BiH, na lokaciji su bili prisutni i predstavnici Instituta za nestale osobe, kao i predstavnici preživjelih žrtava, a lokaciju osiguravaju policijski djelatnici MUP-a RS.

Ekshumacija će se nastaviti u narednom periodu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.