Na velikoj zabavi Hrvata u Njemačkoj hospitalizirano sedam ljudi

Velika operacija spašavanja izvršena je u Hrvatskoj katoličkoj zajednici Esslingen u subotu uvečer na tradicionalnom Nikolinju koje je prekinuto nakon što su se deseci od 400-tinjak gostiju požalili na probleme s disanjem, prenosi CroExpress.

Dvorana Osterfeldhalle u njemačkom Berkheimu ispražnjena je oko 21,30 sati, a sedmero ljudi, uključujući i dvoje djece, završilo je u bolnici. Oko 40 ljudi zbrinuto je od strane liječnika na licu mjesta, među njima i mnogo djece i mladih, prenosi Index.hr.

Sumnja se na curenje plina

Njemački centar crvenoga križa (DRK) poziv za pomoć zaprimio je oko 21,25 sati. Voditelj spasilačke službe Michael Wucherer shvatio je da će biti riječ o velikoj operaciji i na putu u Berkheim zatražio je pojačanja. Došla je policija, 17 vatrogasaca te 41 medicinski djelatnik.

Kako kaže Wucherer, sve je prošlo vrlo dobro. Ispred dvorane spašavatelji su tretirali one koji su imali probleme s disanjem zbog mogućega curenja plina, a sedmero ih je moralo u bolnicu zbog težih ozljeda.

Još uvijek nije poznato gdje i je li se doista dogodilo curenje plina jer vatrogasci nisu mogli pronaći iritante u zraku nakon što se dvorana ispraznila. Spominju se i moguće neispravnosti u instalacijama.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.