Na Uzarićima održana večer folklora ‘Vrati nam se običaju stari’

U povodu blagdana svetog Ante u širokobriješkom selu Uzarići održana tradicionalna večer folklora ‘Vrati nam se običaju stari’.

Nakon pozdravnih riječi domaćina Bože Zovke predsjednika HKUD-a ‘Uzarići’ i gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića najmlađi uzrast HKUD-a ‘Uzarići’ izveli su ‘Linđu’ što su posjetitelji ove tradicionalne večeri folklora pozdravili dugotrajnim pljeskom.

Osim domaćina HKUD-a ‘Uzarići’ nastupili su HKUD ‘Kruševo, HKUD ‘Krenica Gala’ iz Sinja (Republika Hrvatska) u pratnji KUD-a ‘Tijara’ iz Tijarice, HKUD ‘Hercegovac’, KUD ‘Kamešnica’ iz Livna, HKD ‘Dobrkovići’, HKUD ‘Luke’ Višići-Čapljina i HKUD ‘Jare’ koji su po prvi puta imali nastup nakon spajanja dva kulturno-umjetnička društva iz Jara (HKUD ‘Jare’ i HKUD ‘Svi sveti’ iz Jara).

Jarani su se predstavili spletom kola Zapadne Hercegovine kolanje, trusa, taraban, trojanac uz pratnju usne harmonike i muškim bećarcem, HKUD ‘Hercegovac’ se predstavio sa spletom makedonskih kola, a jedan od najatraktivnijih nastupa imali su članovi HKUD ‘Krenica Gala’ iz Sinja koji su izveli ‘Cetinske svatove’, te članovi KUD ‘Kamešnica’ iz Livna izvodeći običaje, pjesme i plesove livanjskog kraja.

Nakon nastupa kulturno-umjetničkih društava uslijedio je zabavni program u kojem je nastupio ‘Trocadero bend’.

(www.jabuka.tv)11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.