Na Trebižatu postavljene vreće za obranu od poplava: Voda ulazi u dvorišta i podrume

Čapljinski vatrogasci postavili su vreće za obranu od poplava na obalama rijeke Trebižat kako bi spriječili izlijevanje rijeke u obližnje kuće.

Stanovnici mjesta Struge u Čapljini tvrde kako je voda ipak ušla u dvorište i podrume obližnjih kuća, piše Bljesak.info.

U utorak je glasnogovornik Stožera Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije, Pero Pavlović, kazao kako “unatoč vrlo obilnim padalinama u HNŽ-u stanje još uvijek nije kritično“.

Bilježe se poteškoće kada je u pitanju Trebižat jer je vodostaj na Humcu iznad one razine kada se primjenjuju redovite mjere obrane od poplava, kao i na području Čapljine, kazao je, te dodao kako ipak “nema bojazni od plavljenja”.

Istaknuo je Pavlović kako su “sve jedinice informirane o meteoalarmu koji podrazumijeva određenu pripravnost, pa tako sve službe znaju što im je činiti i što mogu napraviti u ovim vremenskim uvjetima”.

Nastavak oborina očekuje se i u sljedeća dva dana kada se u srijedu u Bosni i Hercegovini najavljuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom, dok se u četvrtak u Hercegovini očekuju pljuskovi i slaba grmljavina.

Prestanak padalina očekuje se u petak, 19. svibnja.

(www.jabuka.tv | Foto: Bljesak.info)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.