Na putu do Čavoglava maratonac prošao kroz Široki Brijeg

Točno u 9 sati ispred Trga hrvatskih velikana u Mostaru poznati mostarski ultra-maratonac Aco Golo krenuo je u još jedan pohod. Golo će za nešto više od 24 sata istrčati dionicu Mostar – Knin – Čavoglave, dugu 250 kilometara kako bi stigao na obilježavanje Dana domovinske zahvalnosti.

“U Čavoglavama ću biti gost Marka Perkovića Thompsona, što mi je izuzetna čast”, istaknuo je Golo, kojeg će tijekom ultramaratona pratiti najmlađi sin Mirko.

Golo se zahvalio svima koji su pomogli i pridonijeli realizaciji ovog ultramaratona. “Pomogli su mi Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB, Udruga organizatora otpora HVO-a u BiH, Udruge proistekle iz Domovinskog rata ZHŽ-a, potom općine Široki Brijeg, Grude, gradski odbori HDZ-a BiH i HDZ-a 1990. Mostar, grudski Zavod za zapošljavanje, Počasni bleiburški vod…, rekao je Golo koji je posebno je vezan uz datum 5. kolovoza jer je i sam kao pripadnik 2. gardijske brigade sudjelovao u akciji “Oluja” u kojoj su postrojbe HV-a oslobodile Knin. (Pogled.ba)

Ekipa portala Jabuka.tv zabilježila je prolazak maratonca kroz Široki Brijeg:

(www.jabuka.tv | Foto: D.L.)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.