Na prosvjedu u Vukovaru očekuje se 20 tisuća ljudi

Na inicijativu gradonačelnika Ivana Penave u Vukovaru će se danas (subota) u 14 sati održati prosvjed zbog neprocesuiranja počinitelja ratnih zločina i po tom pitanju nezadovoljstva radom državnih institucija.

Prema procjenama, očekuje se da će na prosvjed u Vukovar doći oko 20 tisuća ljudi iz svih krajeva Hrvatske. Penava je pozvao na miran prosvjed bez političkih poruka mržnje i nesnošljivosti.

Kako je najavljeno, govorit će samo Penava, a stradalnici Domovinskog rata, sudionici i žrtve iznosit će svoja potresna svjedočanstva.

Večer uoči najavljenoga mirnog prosvjeda koji je potaknuo vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zbog nezadovoljstva radom državnih institucija na procesuiranju ratnih zločina u gradu na Dunavi prošla je mirno, a policija očekuje da će i prosvjed proteći mirno.

Prema riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske Policijske uprave Domagoja Džigumovića, policija očekuje da će prosvjed proteći u mirnom ozračju te će njezini djelatnici uglavnom biti angažirani na osiguravanju prometne protočnosti koja će u Vukovaru biti znatno otežana jer su u tijeku radovi na mnogim prometnicama i gradskim ulicama.

Gradska uprava priopćila je da će se autobusi moći parkirati kod negdašnjeg hotela “Dunav”, a osobni automobili u okolnim ulicama te na mjestu negdašnje tržnice u središtu grada, prenosi N1.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.