Na području HNŽ-a zatečeno 11 neprijavljenih radnika

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Županijski  porezni ured Mostar u utorak su u inspekcijskim kontrolama otkrili 11 neprijavljenih radnika te izdali 14 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u iznosu 30.800 maraka.

Obavljeno je 28 inspekcijskih kontrola tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, proizvodnje i prodaje kruha i peciva, te ostale uslužne djelatnosti, priopćili su iz Porezne uprave FBiH.

Kontrole su izvršene na području – Mostara, Čapljine, Jablanice i Konjica s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sustavima i zapošljavanja radnika na crno.

U navedenim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su 11 neprijavljenih radnika, osam obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, jednog koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, kao i dva objekta koja su radila bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćeno je šest objekata i izdano 14 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 30.800 maraka.

(www.jabuka.tv)3 komentara

 • Inspekcija se ponosi koliko je objekata zatvorila kao lovci kad odstrijele kapitalnu divljač. Oni to gledaju kao svoj uspjeh a to je u stvari zločin. Prvo su prekinuli dotok novca ako trebaju obeštećeni platiti kaznu a drugo ljudi ostaju bez posla.Da se razumijemo kazna mora postojat ali i podnošljiva.

  • iz iskustva znam da inspekcija nije kaznila nikoga tko je prvi put prekršio zakon novčano, već su dali rok od 8 dana da se osoba prijavi u radni odnos. lica koja su kažnjena novčano su ista lica koja su i prošle godine zatečena s neprijavljenim radnicima u ovom razdoblju.
   kazna za prvi prekršaj nikako ne, ali zakidanje prava radnika i ponavljanje prekršaja uzastopno u nekoliko navrata obavezno treba kazniti. ne moraju se voziti skupa auta u upravi. jedno auto od 30000,KM je godišnja prijava i plaća s doprinosima na minimalac za 2 radnika.

   a što se fiskalnih kasa tiče, to se zna da se mora imati. tko god nema, pa čak ni onu od 150-200 KM jbg šta ćeš. toliko se potroši u 2-3 mjeseca na cigare.

   uglavnom kazne zaslužene.

 • Sta bi trebali pustiti da svatko radi sta hoce,bez prijavljenih radnika,neplacanja doprinosa itd. Ima neki red i treba se postovati,svatko treba da radi svoj posao kako treba.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.