Na Makarskoj rivijeri velika smjena turista

Na Makarskoj rivijeri, gdje se odmara oko 60.000 domaćih i stranih gostiju, drugi vikend kolovoza u znaku je velike smjene turista, koju prate velike gužve na prilaznim cestama turističkim mjestima.

S rivijere će otputovati više od 15.000 gostiju, a podjednako će ih stići na odmor u ljetovališta od Brela do općine Gradac, doznaje se od turističkih radnika i hotelijera koji su vrlo zadovoljni ovoljetnim učinkom.

Udarni je ljetni vikend i promet na državnoj cesti D8 je znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama, gužve u prometu su na prilaznim cestama turističkim mjestima, a posebice kod Makarske gdje promet regulira policija.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također znatno pojačan i vozi se u kraćim isprekidanim kolonama kao i na cesti Makarska – Vrgorac.

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin u drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za Brač koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko sat i pol do dva, a s Hvara prema kopnu čeka se dva i pol do tri sata.

Autobusi na makarskim autobusnim kolodvorima, unatoč uvedenim dodatnim linijama, u dolasku i odlasku su popunjeni.

Hoteli na Makarskom primorju ugošćuju oko 13 tisuća gostiju, popunjeni su i većina njih zaustavlja booking sve do polovice rujna, a hotelijeri ne kriju optimizam u ishod sezone, prenosi Fena.

Za apartmane i sobe u privatnom smještaju ipak se preporuča prethodna rezervacija.

(www.jabuka.tv)

12 komentara

  • Nek im je sritno, moja kuna nece vise u njihovu kasu. Cekaj 1-2 pri odlasku i isto toliko na dolasku, a cijene da ne pricamo, mozes otic u Spanjolsku za tu lovu i to avionom. Samo nemamo mi tu kulturu zivljenja, nego ko stoka u rvacku, a oni nas prcaju sve u sesnest. Treba to bojkotirat pa nek svi doli odu u pm

  • za ovog prvog kukavnog gosta- prika NEKA IDI ŠTO DALJE ODAVDE, TAKVI KO TI HRV.OBALI NAJMANJE TREBAJU – ŠIROKO TI POLJE, ČEKA TE TVOJA -U-SRANA ŠPANJOLSKA

  • PRIKA JOŠ JEDNOM – KO VOLI NEK IZVOLI – KO TE JE TJERO U HRVATSKU NA OBALU ? KO ? AJ MI RECI PRIKA – KO ? TU PRIČU OBJESI MAČKU O REP. KO VOLI NEK IZVOLI I TOČKA.

    • A, niko me nije tjera, cisto domoljublje! Kad vidim sta nam rade i kako pricaju o nama dode mi muka i zato im treba jednom pokazat da mi nismo njihovo slipo crivo ni otpadak. Spanjolska je bila samo lustracija! Nemam ja love ni za HR, a ni za Spanjolsku. Samo ce sigurno nasa djeca razmislit o tome, jet sigurno nece trpit ovo ponizavanje ko mi. Zivio!

  • I ja bi se slozio s .. a i sa muki-em. Mi smo njima samo gamad koja dzaba lezi na plazi i da mogu naplatili bi nam i zrak koji udisemo. Zato nek idu u pm, oni i njihova voda

Komentiraj: