Na ljeto raspisivanje natječaja za gradnju mosta preko Save kod Gradiške

Redoviti sastanak Radne grupe za pripremu natječajnoga dokumenta za nabavu izvođača radova za izgradnju međudržavnoga mosta preko rijeke Save kod Gradiške, kako je predviđeno Sporazumom između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnoga mosta preko rijeke Save kod Gradiške, održan je 13. ožujka 2018. godine u Sarajevu u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Tema sastanka je bila informiranje članova Radne grupe o dinamici ispunjenosti uvjeta za pribavljanje građevinske dozvole, formiranje povjerenstva za javne nabave izvođača radova i usluga nadzora nad radovima za izgradnju međudržavnoga mosta na rijeci Savi kod Gradiške, dinamika izrade natječajnih dokumenata te određivanje okvirnoga datuma pokretanja postupaka javnih nabava.

Sudionici sastanka usuglasili su se da bi se sve navedene aktivnosti trebale okončati do kraja srpnja, istodobno radeći na usuglašavanju i izradi natječajnih dokumenata za javne nabave, a početkom kolovoza eventualno, pokrenuti procedure javnih nabavki.

Za oba postupka javne nabave predviđeno je formiranje dvaju zajedničkih povjerenstava za javne nabave koje će činiti predstavnici hrvatske i bh. strane, s tim da će nabavu izvođača radova voditi hrvatska, a nabavu usluga nadzora nad radovima bh. strana.

Istoga dana kada je održan sastanak Radne grupe, zahvaljujući ranijim aktivnostima i lobiranju ministra Ismira Juska i Ministarstva prometa i veza Bosne i Hercegovine kod europskih partnera, u Banjoj Luci je potpisan Sporazum o grant sredstvima za projekt gradnje međudržavnoga mosta preko rijeke Save kod Gradiške između BiH i Europske investicijske banke, vrijedan 6,8 milijuna eura.

Sljedeći sastanak Radne grupe za pripremu natječajnoga dokumenta za nabavu izvođača radova za izgradnju međudržavnoga mosta preko rijeke Save kod Gradiške okvirno je dogovoren krajem travnja u Zagrebu, priopćeno je iz Ministarstva prometa i veza BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.