Na izborima u Mostaru moći će glasovati 3.974 birača izvan BiH

Središnje izborno povjerenstvo BiH je na 70. hitnoj sjednici održanoj 28. listopada donijela Odluku  o utvrđivanju i objavi broja birača upisanih u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Lokalne izbore 2020. godine za Grad Mostar.

Odlukom je utvrđeno da će se na izvodu iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar naći ukupno 3.974 birača.

U skladu s članom 3.1 stav (2) i (3) Izbornog zakona BiH, Središnji birački spisak i izvodi iz Središnjeg biračkog spiska su javni. U cilju osiguranja točnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta Središnjeg biračkog spiska Središnje izborno povjerenstvo BiH objavljuje na svojoj web stranici, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka, Izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar.

Na istoj sjednici Središnje izborno povjerenstvo BiH je donijelo i odluku kojom se odbija upis u izvod iz Središnjeg biračkog spiska za glasanje izvan Bosne i Hercegovine za Grad Mostar za 441 birača. Odluka će biti objavljena na web stranici, a u prilogu odluke je baza podataka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja osobnih podataka u aplikaciju “Provjerite status vaše prijave”.

Žalbe na navedenu odluku, koja će danas, 28. listopada biti objavljena na web stranici Centralne izborne komisije BiH, mogu se podnijeti Apelacijskom odjeljenju Suda BiH putem Središnjeg izbornog povjerenstva BiH do petka, 30. listopada do 24 sati. Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem e-mail adrese [email protected] ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH za Grad Mostar, da posjete web stranicu Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i provjere je li njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.