Na granici kod Trebinja pronađeno 10 migranata, optužuju hrvatsku policiju

Od graničnog prijelaza Zupci prema Crnoj Gori jutros je pronađeno 10 migranata, među kojima i petoro djece i jedna trudnica, u veoma teškom stanju, rekao je koordinator za deminiranje pri gradskoj upravi Trebinja Mišo Pamučina.

Pamučina je naveo da su migrante u šumi pronašli pripadnici Civilne zaštite Trebinje, prilikom postavljanja ploča upozorenja na opasnost od minskih polja u pograničnom području.

Zatekli smo ih u veoma teškom stanju. Pet dana su bili bez hrane i pića, a najstrašniji prizor su iscrpljena djeca i trudnica koju smo jedva iznijeli do graničnog prijelaza, rekao je Pamučina.

On je istaknuo da je od migranata saznao da su ih na teritorij BiH prebacili pripadnici policije Hrvatske.

Ovo je nečuveno. Sama je sreća da smo danas postavljali ploče i slučajno ih pronašli. Pitanje je što bi s njima bilo, rekao je Pamučina, navodeći da je riječ o Kurdima iz Iraka i Irana.

Migrant, koji se predstavio kao Jusuf, rekao je da su krenuli ka Italiji, ali da ih je hrvatska policija spriječila u tome.

To su neljudi koji su nas ostavili bez hrane, dodao je Jusuf.

Migrante je preuzela Granična policija BiH, dok su im pripadnici Crvenog križa osigurali liječnika i hranu. S obzirom na to da je riječ o iscrpljenim osobama, bit će im pružena odgovarajuća medicinaska pomoć.

Broj pronađenih migranata na području Hercegovine povećan je dolaskom lijepog vremena.

(Srna)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.