Na Filozofskom fakultetu održana javna tribina ”Djeca u virtualnom svijetu”

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad djecom, Svjetskoga dana djeteta i rođendana UN-ove Konvencije o pravima djeteta, na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana je javna tribina ”Djeca u virtualnom svijetu”.

O temi je govorio dr. sc. Damir Kukić, red. prof., a moderirala je asistentica Ivana Sivrić koja je nazočne upoznala s biografijom predavača.

Prof. Kukić je govorio o novim generacijama, percepciji virtualnog svijeta te kazao kako smo mi već uronjeni i egzistiramo u tom virtualnom svijetu.

tribina_damir_kukic_1

”Mi iz akademske zajednicena skroman način pokušavamo odgovoriti na pitanje kako obrazovati djecu da budu kompetentni koristiti nove medije na kreativan način i upućujemo ih kako razviti kritičku svijest na temelju koje mogu analizirati medijske sadržaje da svoju egzistenciju učine što boljom, kako u virtualnom tako i u realnom svijetu”, naglašava prof. Kukić.

Na samom kraju, studenti su pokazali zanimanje za ovu temu postavljajući profesoru Kukiću pitanja, ali također su iznosili osobna mišljenja i stavove.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.