Na Facebooku je lakše kupiti pištolj nego namjestiti postavke

Da se ni slučajno niste usudili na društvenoj mreži Facebook objaviti dio ženskog tijela ili nedajbože fotografiju žene kako doji dijete.

Ako pak želite objaviti oglas za pištolj koji ilegalno posjedujete ili videoisječak maltretiranja životinje ili nešto slično odvratno, proći će podosta vremena dok predstavnici društvene mreže odluče reagirati.

Novinari VentureBeata odlučili su istražiti koliko je komplicirano, odnosno jednostavno, na Facebooku kupiti ilegalno oružje. Ostali su iznenađeni jer im je za to bilo potrebno oko tek 15 minuta. Ne samo da su kupili poluautomatski pištolj, nego su ugrabili i 90 metaka, a sve bez ostavljanja bilo kakvih osobnih podataka ili kopija osobnih dokumenata.

Facebook sa svoje strane ne dozvoljava takve radnje i u pravilima korištenja jasno piše da nisu dozvoljene, no slaba je to utjeha.

Kao što rekosmo na samom početku, probajte objaviti fotografiju majke kako doji dijete i sustav će vam vrlo brzo obrisati fotografiju zbog ”neprimjerenog sadržaja”, no objavite li fotografiju sebe kako nekome držite pištolj uperen u glavu ili oglas za oružje, reakcije neće biti.

Više detalja te bizarne priče možete pročitati u objavi VentureBeata. (Tportal.hr) 

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.