Na današnji dan: HKK Široki Brijeg srušio Crvenu Zvezdu, Dodik obećao Hercegovini odcjepljenje

Dogodilo se na današnji dan (05.10).


Široki ‘ugasio’ Crvenu zvezdu na Pecari! (80:79)

5. listopada 2013. – Već prvo kolo Jadranske lige u košarci donijelo je senzaciju. Momčad Široki Primorke je u svojoj dvorani svladala najvećeg favorita kompletnog regionalnog natjecanja, najskuplju momčad Crvene zvezde.

U dramatičnoj i odličnoj utakmici bilo je na kraju 80:79, a pobjeda Širokog izborena je ogromnom borbenošću mlade domaće ekipe koja je uspjela nadjačati objektivno kvalitetnijeg protivnika. Iako je utakmica odlučena u samoj završnici, i to u tzv. ‘penal’ završnici, ključni trenutak dogodio se sa istekom prvog poluvremena

Pročitaj cijelu vijest!


Milorad Dodik: “Pomoći ću Hrvatima da dobiju svoju državu u BiH i da se odcijepe”

5. listopada 2014. – Kad smo, nakon mitinga u Ljubinju, sjeli natrag u helikopter i produžili prema Trebinju, gdje se održavao drugi predizborni skup, u nazočnosti oko 4000 ljudi, na kojem je govorio i Emir Kusturica (kao Dodikov prijatelj), upitao sam predsjednika Republike Srpske smatra li doista da bi bosanskohercegovački Hrvati ponovno trebali formirati Herceg-Bosnu koju su imali sve do 1994. i potpisivanja Washingtonskog sporazuma. Odgovorio je potvrdno:

“Da, ja ne bih oklijevao da Herceg-Bosnu podržim. Mislim da je službena politika Republike Hrvatske svojedobno žrtvovala hrvatski nacionalni interes u BiH, prihvaćajući tu grešku zvanu Washingtonski sporazum. Ja imam pozitivan stav prema Herceg-Bosni i ne bi mi smetalo da ona i danas postoji. Ali da doista bude republika i da doista ima sve prerogative države – jednako kao i Republika Srpska – jer je nama krivo uvaljeno da se to zove entitet, što je riječ koja sama po sebi ne znači ništa, odnosno koja ima sasvim drukčije značenje od države. Federacija BiH se kao entitet pokazala nefunkcionalnom i neodrživom, jednako kao i ovakva Bosna i Hercegovina. Jedina je na teritoriju BiH održiva Republika Srpska – ona bi već ovoga trenutka mogla početi sa svojim samostalnim životom. A druga održiva republika ili država bila bi Herceg-Bosna – ako bi se formirala. A Bošnjaci bi, opet, imali svoju Bosnu, kao svoju samostalnu republiku ili državu. Sve ostalo jest puki eksperiment koji se pokazao neuspješnim.”

Pročitaj cijelu vijest!


Mostarac na kladionici osvojio 104 tisuće maraka!

5. listopada 2015. – Mostarac je u ponedjeljak ujutro iza tri sata na kladionici osvojio nevjerojatnih 104.102,74 KM.

Kako su objavili mediji i na Facebook stranici Sportske kladionice Premijer sinoć nakon pogođenih 19 parova, Mostarac je čekao još jedan par za dobitak života.

Pročitaj cijelu vijest!


(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.