Na Cincaru se okupilo oko 300 planinara – Jabuka.tv

Na Cincaru se okupilo oko 300 planinara

U organizaciji Planinarskog saveza Herceg-Bosne i Planinarskog društva “Cincar” iz Livna od petka do nedjelje održani su XXIII. Dani planinara u Planinarskom domu Kruzi na Cincaru.

Kako je u ime organizatora za Fenu kazao Branko Knežević, povodom jubilarne 90-te godišnjice osnivanja Planinarskog društva “Cincar”, na visoravni Kruzi gdje se nalazi Planinarski dom i poznato obitavalište divljih konja okupilo se oko 300 planinara iz BiH, Hrvatske i Slovenije.

Planinarenje je, kaže Knežević, započelo u subotu s tri kružne ture i različitim pravcima, s tim da je prva išla od Planinarskog doma do planinskog vrha Cincara, druga na Gagića gredu, a treća od Planinarskog doma do Begovače u potragu za divljim konjima.

Isti dan u večernjim satima održana je svečanost otvaranje Dana planinara sa sastankom i domjenkom za predstavnike društava i saveza.

U nedjelju, drugi dan planinarenja, ističe Knežević, odrađene su dvije ture, i to prva od Planinarskog doma Kruzi prema Cincaru, a druga prema Begovači, također u potrazi za divljim konjima, s tim da su u poslijepodnevnim satima održana rekreativno-zabavna natjecanja te pripreme za odlazak s planine.

U sklopu Dana planinara, uz sportska natjecanja upriličena je i prezentacija projektnog tima UNDP-a, koji su predstavili projekt “Via Dinarica”.

Prije samog kraja i zatvaranja Dana planinara upriličena je dodjela priznanja pobjednicima natjecanja i zahvalnica za sudjelovanje svim planinarskim društvima i savezima a, po riječima Kneževića, bila je to prigoda i da se najstarijem planinaru, članu Planinarskog društva Prenj – Mostar, 93 – godišnjem Ivanu Karačiću uruči posebna zahvalnica.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.