Na Blidinju održan memorijalni skup planinara

Ovaj vikend svi putevi vodili su u planinsku idilu Masne Luke na još jedan jedinstveni tradicionalni memorijalni skup planinara.

Povod je godišnjica smrti planinara Ivice Plazonića iz Kaštela kojega je iznenadna smrt zatekla na Čvrsnici. Memorijal je pokrenuo HPD Malačka iz Kaštela, a zajedno s njima HPD Pločno čijom je zaslugom manifestacija prerasla u najveći skup planinara u regiji. Osim planinara ovaj skup privlači zabljubljenike u prirodu i brojne goste koji uživaju u kampiranju i druženju.

Planinari iz raznih krajeva BiH i Hrvatske su počeli pristizati u petak, pojedini čak i ranije, kada je uslijedilo raspremanje i večernje druženje uz roštilj. Subotnje jutro osvanulo je prekrasno, s prvim zrakama sunca planinari su krenuli na uspone.

Pohodili su planinske vrhove Čvrsnice i Vrana: Pločno 2228mNv, Veliki Vilinac 2118 mNv, Hajdučka vrata 2000 mNv ,Veliki Vran 2076 mNv. Po povratku s vrhova naših planinskih ljepotica sudionike je dočekao izvrstan planinarski grah kojeg su pripremili članovi HPD Pločno.

Nakon ručka održano je natjecanje u starim sportovima , paljenje logorske vatre i dodjela zahvalnica društvima.

U nedjelju jutro okupljeni planinari su prisustvovali svetoj misi u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci, koju je predvodio fra Ante Marić. Nakon nedjeljnog ručka koji su osigurali članovi HPD Malačka uslijedilo je kratko druženje za kraj, spremanje kampa i odlazak svojim domovima.

(Grude-online.info)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.