Na Bilima obilježavanje “Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarizama” – Jabuka.tv

Na Bilima obilježavanje “Europskog dana sjećanja na žrtve totalitarizama”

Europski dan sjećanja na žrtve totalitarizama: komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma obilježava se svake godine 23. kolovoza. U organizaciji Odjela HNS-a BiH za drugi svjetski i Domovinski rat bit će kao i do sada primjereno obilježen.

Na platou između Mostara i Širokog Brijega, na Bilima, 18. kolovoza na “Groblju mira” održat će se sv. misa zadušnica i komemoracija za sve žrtve Drugog svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata.

Misno slavlje s početkom u 12.00 predvodit će biskup Mile Bogović. Nakon sv. mise uslijedit će komemorativni dio, polaganje vijenaca u spomen svim žrtvama totalitarnih režima.

U ovoj prigodi, dan ranije, 17. kolovoza, u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru u 19.30 bit će predstavljena knjiga “Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj” autora biskupa Mile Bogovića.

Uz njega knjigu će predstaviti: povjesničar fra Robert Jolić i povjerenik Komisije HBK i BK BiH za hrvatski martirologij u hercegovačkim biskupijama fra Miljenko Stojić. Voditelj programa je Ante Bender, a Simfonijski orkestar Mostar svojim nastupom uveličat će ovaj događaj, najavili su organizatori.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • ČIM SE OPORAVITE OD PREDHODNOG OBILJEŽAVANJA SLEDI NAREDNO BOŽE PORED TAKO DOBRIH PLAĆA KOLIKO JOŠ UŠTEDITE NIKADA NE JEDETE I PIJETU KUĆI VOZITE SE DRŽAVNIM AUTOM I ONO OSTALO IMATE VEĆA PRIMANJA NEGO OBAMA I TRAMP ZAJEDNO ŠTA BI VI IŠLI U IRSKU NJEMAČKU KAD VAM JE OVDJE NJEMAČKA I IRSKA

  • Ovo sad je gore od bilo kog bivseg totalitarizma, a Bile sluze HDZ-u za peracinu novca, na racun spomenika oprani su vec milioni maraka.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.