Na Balaševićevom kanalu izašla nova verzija kultne pjesme o Vukovaru

U petak je na službenom kanalu Đorđa Balaševića izašla nova živa verzija pjesme Čovek s mesecom u očima, koju je Balašević posvetio Vukovaru i “svim srušenim gradovima svijeta”.

Na kanalu koji vodi obitelj pokojnog Balaševića su studijska i nekoliko živih verzija pjesme, a posljednju živu su objavili u petak. Fanovi je do sada nisu imali priliku slušati na Balaševićevom kanalu.

Pjesma Čovek s mesecom u očima objavljena je na kultnom albumu Jedan od onih života. Balašević ju je nakon nekoliko godina posvetio i svim ostalim srušenim gradovima svijeta. 

Na istom albumu objavljena je pjesma Krivi smo mi, u kojoj je Balašević iznio još antiratnih stavova, a nakon tog albuma Balašević je postao omražen među tadašnjim obožavateljima režima Slobodana Miloševića, piše Index.hr.

Ovo je tekst pjesme:

Sumoran i nem, jablan gromom razvaljen,
zagledan u čašu preduboku.
Bio mi je stran i naizgled normalan,
al’ tad mu spazih odraz meseca u oku.

On me oslovi: ‘Pa, kako idu poslovi?’
‘Ma, idu’, progunđah, ‘u vražjeg vraga!’
Na to on planu naprasno, odmeri me sablasno,
‘Nemate vi pojma, braćo draga…’

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Naš je Đole stvarno bio u vrijeme “oslobođenja“ Vukovara u rodoljubno-verbalnoj formi. U tom “biografskom“ razgovoru za NIN u prosincu 1991.g. Đole je otvorio svoju široku balkansku dušu pa je rekao novinaru:

    “Neprimereno mi je da svi mi, koji smo bili veliki Jugosloveni, sada budemo veliko -nešto drugo. Ne prihvatam ono: morali su da pevaju, naterali su ih. Mene nitko nije terao, ali da i jeste, zar bi trebalo da pevam ‘ajmo u boj, za narod svoj’ kao onaj talog tamo u Zagrebu?“

    A taj talog, svaki s najmanje 200 kuna, je napunio Arenu da bi oduševljeno slušao Đorđa Balaševića. Misli li netko da Balašević nije bio u pravu kad je Hrvateke nazvao ‘talogom’?

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.