MZ Bijakovići i Međugorje organizirale ‘Prosvjed u pokretu’ – Jabuka.tv

MZ Bijakovići i Međugorje organizirale ‘Prosvjed u pokretu’

Zbog nezadovoljstva nekorektnim odnosom zakonodavne i izvršne vlasti, općinskih službi i javnih poduzeća općine Čitluk, danas su mještani mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje održali “prosvjed u pokretu” – okupljanje na parkiralištu stadiona NK Brotnjo, odlazak do robne kuće Čitlučanka i vraćanje na parkiralište NK Brotnjo.

Iz ovih mjesnih zajednica otvoreno su danas pitali gdje su utrošeni “njihovi novci” te zatražili bolju skrb Općine, ali i povlastice.

Predsjednik MZ Bijakovići Mile Ostojić je, zahvaljujući prosvjednicima, koji su danas došli u kilometarskoj koloni u Čitluk, istaknuo kako su zapravo glavni organizatori prosvjeda predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti, općinske službe i javnih poduzeća Čitluk, zbog toga što se nisu odazivali na njihove brojne pozive na razgovore.

BROCANSKO PROLJECE- malo slika sa prosvjeda

Posted by Mjesna zajednica Bijakovići on 24. rujan 2015

“Danas, u isto vrijeme kada se održavala sjednica Općinskoga vijeća Čitluk, nitko od tamošnje vlasti nije istupio ili se pridružio prosvjedu, osim oporbenih vijećnika koji su ujedno i članovi naših mjesnih zajednica”, kazao je Ostojić.

Mještani mjesnih zajednica Bijakovići i Međugorje nezadovoljni su zbog, kako su ponovili danas “netransparentnog i nenamjenskog, a samim tim i nezakonitog trošenja sredstava od vinjeta i ekoloških pristojbi”.

“Također nezadovoljni smo načinom i odlukom o legalizaciji, nezakonite dodjele, prodaje, odnosno raspodjele i prenamjene zemljišta na području Bijakovića i Međugorja, kao i zbog načina i donošenja odluke o cijeni vode i odvoza smeća te nedonošenja odluke o komunalnom redu i, na kraju nezadovoljni smo brojem policije u općini Međugorje, odnosno u ispostavi Međugorje”, zaključio je Ostojić.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.