MVP BiH: Odgodite putovanje u Kinu do daljnjega – Jabuka.tv

MVP BiH: Odgodite putovanje u Kinu do daljnjega

Ministarstvo vanjskih poslova BiH svim bh. građanima koji su planirali putovati u Kinu preporučuje da putovanje odgode do daljnjega.

A također državljanima BiH koji se trenutno nalaze u Kini  preporučili su da prate obavijesti kineskih zdravstvenih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Ministarstvo vanjskih poslova BiH navodi da su kineske vlasti objavile 31. prosinca 2019. godine vijest o većem broju slučajeva virusne upale pluća u gradu Wuhanu, pokrajina Hubei, prouzrokovane novom vrstom koronavirusa. Oboljeli imaju simptome povišene temperature, otežanog disanja, te im je dijagnosticirana virusna pneumonija.

Počeli su se pojavljivati slučajevi novih oboljelih u raznim dijelovima NR Kine, ali i u svijetu, uglavnom kod osoba koje su nedavno posjetile Wuhan ili bile u kontaktu s takvim osobama. Potvrđena je mogućnost prijenosa zaraze ovim virusom s osobe na osobu.

Lokalne vlasti pokrajine Hubei su 23. siječnja 2020. godine, osim grada Wuhana, uvele preporuku i za tri druga grada, da se bez posebnog razloga ne napušta grad te su za odlaske zatvoreni aerodromi i željezničke stanice, a obustavljen je i javni prijevoz. Širom Kine uvedene su preventivne mjere kako bi se spriječilo širenje virusa (savjetovanje nošenja zaštitnih maski i slično), prenosi Avaz

 Za građane Bosne i Hercegovine koji se nalaze u Kini preporučuje se strogo pridržavanje uobičajenih mjera smanjenja rizika od respiratornih bolesti te praćenje obavijesti kineskih zdravstvenih vlasti i Svjetske zdravstvene organizacije o stanju širenja virusa i preventivnim mjerama koje treba poduzimati. Za sve građane Bosne i Hercegovine koji su planirali putovanje u Kinu preporučujemo da putovanje odgode do daljnjega, navodi se u preporuci Ministarstva vanjskih poslova BiH.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.