Muškarac obilježio konferenciju SIP-a: Mrtva majka mi je na popisu 11 godina nakon smrti

Konferenciju za medije Središnjega izbornog povjerenstva BiH obilježio je incident.

Konferencija je prekinuta, iako su novinari imali još pitanja, a naročito Fadil Ćerimagić, koji nije novinar, ali mu je ova konferencija bila jedinstvena prilika da netko konačno obrati pažnju na problem koji ima i na vrijeđanje njegove mrtve majke.

On je pojasnio da je njegova majka umrla prije 11 godina i da se još nalazi na biračkom popisu. On je dodao da se punih 11 godina obraća nadležnim institucijama da ime njegove mrtve majke skine i s biračkog popisa.

Međutim, rekao je da to nije pomoglo i da se njezino ime ime našlo na popisu i za ove izbore.

Govorili ste mi da donesem službeni dokument o smrti, ja ga stalno donosim, evo, i sad sam ga donio. Hoćete li više prestati vrijeđati moju umrlu majku, upitao je Ćerimagić.

Iako su novinari htjeli postaviti još pitanja o ovom slučaju, iz SIP-a su poručili da će ovaj predmet razmotriti naknadno, a Ćerimagić je morao u pratnji osiguranja institucija BiH napustiti zgradu.

On se zapitao je li glas njegove majke zloupotrijebljen te je li svih ovih godina netko glasao u njezino ime, javlja Avaz.ba.

Glasovalo 53,26 posto birača u BiH

Podsjećamo, nitko ne zna koliko je umrlih osoba na Središnjem izbornom popisu. Samo u posljednjim dvjema godinama, prema podacima Agencije za statistiku BiH, umrlo je više od 90.000 osoba i ne zna se jesu li ta imena skinuta s popisa i zloupotrijebljena. Sumnje nakon ovog javno iznesenoga slučaja u kojem se ime umrle žene nalazi 11 godina na popisu sve su veće.

(www.jabuka.tv)
3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.