Muškarac izračunao koliko vrijedi rad njegove supruge kod kuće: “Izražavam duboko poštovanje”

Nedavno je na jednom blogu koji vodi izvjesni Stephen, osvanuo tekst, koji ovih dana obilazi svijet. Razlog tome je što se mnogo ljudi, zapravo, pronašlo u njemu!

“Razmišljao sam, ali nikako ne mogu da priuštim dadilju i kućnu pomoćnicu…. Moja žena je prinuđena da ostavi svoj posao i u potpunosti se posveti kući i djetetu. Hrani ga i mijenja mu pelene, tješi ga kada plače i ušuškava ga svake noći, ali to je samo početak…

Da, ona je majka i prirodno je da brine o svom djetetu, ali razmislite koliko novca moraju dati majke koje to, zbog posla, ne mogu!”

Stephen je čak i izračunao koliko bi na godišnjoj razini koštalo sve to što njegova supruga obavlja:

Prosječna zarada dadilje – 705 dolara tjedno, odnosno 36.660 dolara godišnje.

Čišćenje kuće
– 50 do 100 dolara svaki put, ili 5.200 dolara godišnje.

Usluga “potrčka”
(koji bi kupovao namirnice) – 65 dolara svaki put, 4 puta tjedno ili 13.520 dolara godišnje.

Kuhar
– 240 dolara tjedno, odnosno 12.480 dolara godišnje.

Financijski pomoćnik (raspolaganje proračunom, plaćanje računa, itd) – 15 dolara na sat, 5 sati tjedno, 3.900 dolara godišnje.

Organizacija okupljanja (obiteljskih ručkova, …) – 75 dolara po satu, 4 sata, 3 puta godišnje, ukupno – 900 dolara godišnje.

Praonica rublja – 25 dolara tjedno, 1.300 dolara godišnje.

Ukupna suma godišnje iznosi 73.960 dolara!

“Osjećam sram, jer sve ovo vrijeme joj ništa nisam kupio. Osjećam se neugodno jer je ona stalno mislila da previše troši i sve naše prihode baca uzalud. Ona voli mene i našeg sina, naravno bez ikakve novčane naknade! Međutim, moramo da se zamislimo nad time da njihov rad objektivno vrijedi mnogo više od toga koliko zapravo uštede za angažiranje kućne pomoćnice.

Na ovaj čudan način, želio sam da joj izrazim duboko poštovanje, kao ženi i majci mog sina, mojoj velikoj podršci!

Ona vrijedi više od svog dragog kamenja na svijetu”, zaključio je Stephen, prenosi Haber.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

  • Lijepo da se neko sjeti. Ali šta ima ljepše nego čuvati svoje dijete u svojoj kući? Tuga je što moramo ostavljat djecu s par mjeseci i radit kod pre(često) nad.kanih šefova za siću…

  • To je u normalnom svijetu. Kod nas cijene dok im valja u bilo kome pogledu, ili ako su nešto dobro skrivili. Kod naivnih pali, al’dobro i to ”za jadne muževe”

  • Moj smatra da sve to netko drugi odradi, a ne ja i da bi trebali još donijeti jednaku plaću u kuću. Inače je on GAZDA. Ima gariba svakakvih na ovom dunjaluku, a poprilici,ono što su naučili u vlastitoj kući,prenose na svoju obitelj.

  • Obzirom da se nećeš ponovo udavat probaj ga malo otrijeznit. Ništa ne radit par dana. Možda vidi da NETKO ipak ima puno posla…još ako živiš u kući.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.