Musk najavio stvaranje konkurenta Gmailu

Da Musk želi platformu X pretvoriti u “Katicu za sve”, već je dugo jasno.

Od uvođenja pretplate, poziva, najave mogućnosti plaćanja putem te aplikacije. No, sad je najavio nešto novo čime bi postao izravan konkurent Googleu.

I ako ste pomislili da Musk planira stvoriti novi pretraživač (iako ne isključujemo tu mogućnost u budućnosti), ovaj put je u pitanju nešto drugo. Naime, Musk je najavio stvaranje konkurenta Gmailu – Xmail.

Na pitanje inženjera Natea McGradyja na platformi X, o Xmailu, Musk je jednostavno odgovorio – dolazi, piše Zimo.hr.

No, nije dao nikakve dodatne informacije, što za Muska i nije neočekivano.

Dakle, ako pogledamo kako se platforma X do sad razvijala, stvaranje e-mail servisa i nije tako neočekivano. Problem je što Xmail, kao ime i servis, već postoji. Hoće li to stvarati neki problem Musku? Vjerojatno neće, piše Zimo.hr.

Hoće li, potencijalno, svojim servisom ugroziti Gmail? Teško. Naime, Gmail ima otprilike dvije milijarde aktivnih računa. S druge strane, platforma X prema posljednjim podacima ima oko 556 milijuna aktivnih korisnika. Čak i da se pokrene Xmail, pitanje je koliko bi korisnika zaista koristilo taj servis kao primarni ili uopće.

Kako god bilo, brojni su korisnici platforme X pozdravili Muskov odgovor i spominjanje Xmaila. A to bi Musku mogao biti dovoljan poticaj da stvarno i krene s Xmailom.

Opcija koja se plaćala sada dolazi svima na platformi X

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.