MUP ŽZH provodi akciju ‘Školarac’

Povodom početka nove školske godine Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke zavela je akciju preventivnog karaktera „Školarac“, koju ćemo provoditi od 3. do 14. rujna.

Primarni cilj akcije „Školarac“ jeste zaštita djece kao sudionika u prometu, što uključuje pomoć djeci prilikom dolaska u školu i prilikom odlaska iz škole kući, kao i upozoravanje djece o opasnostima u prometu i educiranje djece o pravilima koje trebaju poštivati u prometu.

Primarna ciljna skupina ove akcije su djeca kao sudionici u prometu, a sekundarna ciljna skupina su vozači motornih vozila.

Tijekom akcije „Školarac“ policijske ophodnje pojačano će kontrolirati promet u blizini Osnovnih škola, kao i na onim dionicama cesta na kojima se očekuje pojačano kretanje djece školskog uzrasta, te će kontrolirati i upozoravati ili sankcionirati vozače koji kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost djece i ostalih sudionika u prometu, a u blizini Srednjih škola posebna pozornost će se obratiti na vozače koji upravljaju motornim vozilom prije stjecanje prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita.

Također, kontrolirat ćemo i sankcionirati vozače vozila javnog prijevoza koji prilikom prijevoza djece ne koriste adekvatna stajališta za ulaz i izlaz putnika.

(mupzzh.ba | jabuka.tv)

5 komentara

  • kako to da su se sad oni parkirali nasred ulice u blizini mosta (križa) jeli to sada bilo ili nekad pa tek stavljaju sliku

  • nije mi jasno zasto nasa policija nema bicikliste kao u mostaru, puno bi zgodnije kontrolirali djecu, a i njima su pristupacniji kad ih vide na biciklu, nego u onoj patroli! samo neznam koji je od nasih policajaca sposoban vozit bicikl 😉

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.