MUP ŽZH prodaje službene automobile

MUP Županije Zapadnohercegovačke objavio je Javni poziv za prodaju svojih službenih motornih vozila metodom javnog nadmetanja.

Javni poziv objavljen je na temelju Odluke Vlade Županije Zapadnohercegovačke o odobravanju prodaje službenih motornih vozila Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke putem javnog nadmetanja broj: 01-118-2/19-6 od 07. veljače 2019. godine i rješenja o imenovanju Povjerenstva za prodaju službenih motornih vozila putem javnog nadmetanja broj: 02-1-38/10-4, Povjerenstvo za prodaju službenih motornih vozila.

Pravo sudjelovanja u postupku javnog nadmetanja imaju sve pravne i fizičke osobe.

Javna prodaja vozila održat će se u Gradskoj vijećnici Ljubuški (Vukovarska ulica bb) u utorak 26. ožujka 2019. godine, s početkom u 09:00 sati.

Predmet prodaje putem javnog nadmetanja su sljedeća vozila:

Kako je navedeno u priopćenju, od 09:00 sati pristupa se zaprimanju jamčevine za svako pojedinačno vozilo, i to u iznosu od 10 % od početne cijene vozila i ponuda. Ponuditelj će prilikom uplate jamčevine uz “primitak” kao dokaz o uplati jamčevine predati i obrazac ponude u koji mora čitko popuniti cijenu koju nudi (brojkama) zaokruženu na deseticu izraženu u KM za pojedinačno vozilo.

Ponuda ne može biti manja od ponuđene početne cijene vozila.

Obrazac ponude i jedna kopija “primitka” se pakira u omotnicu i predaje Povjerenstvu za prodaju.

Nakon uplate jamčevine i predaje ponuda svih ponuditelja, pristupa se otvaranju ponuda za svako vozilo. Svaka ponuda se čita javno i evidentira u zapisnik. Povjerenstvo za prodaju javno konstatira čija je ponuda najviša i proglašava ponudu tog ponuditelja pobjedničkom. U slučaju da, dva ili više ponuditelja ponude istu cijenu, samo ti ponuditelji će dobiti nove obrasce u koje će čitko upisati nove cijene, s tim da ranije uplaćena jamčevina vrijedi do okončanja nadmetanja. Ovaj postupak će se ponavljati sve dok se ne dobije najviša ponuda. Takva ponuda se evidentira u zapisnik te se prihvaća kao konačna.

Ponuditeljima čija ponuda ne bude prihvaćena, jamčevina će biti vraćena odmah nakon završetka javnog nadmetanja.

Troškove prijenosa vlasništva, transporta, kao i ostale troškove u skladu sa zakonskim propisima plaća kupac. Ponuđač koji da ponudu s najvećom cijenom (najpovoljniji ponuđač) , dužan je izvršiti uplatu u roku od 8 dana od dana potpisivanja ugovora o kupoprodaji.

Ako odabrani kupac ne potpiše ugovor o prodaji vozila i ne uplati licitirani iznos u roku od 8 dana od dana potpisivanja ugovora, jamčevina se ne vraća.

Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke zadržava pravo zaključivanja ugovora sa sljedećim najpovoljnijim ponuđačem. Ponuditelju s kojim se sklopi ugovor o prodaji, jamčevina će biti vraćena nakon uplate cjelokupne cijene.

Kupac s kojim Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke zaključi ugovor o kupoprodaji je dužan u roku od tri dana od dana uplate kupoprodajne cijene preuzeti kupljena vozila.

Prodaja vozila obavlja se prema načelu “viđeno-kupljeno“, što isključuje sve naknade prigovore kupaca.

Vozila se mogu pregledati dan ranije 25. ožujka 2019.godine od 09:00 do 14:00 sati, na lokaciji ispred pravne osobe “M.R.M” Mostarska Vrata u Ljubuškom, priopćeno je iz Povjerenstva za prodaju službenih motornih vozila putem javnog nadmetanja.

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.