MUP ŽZH poziva na predaju ili registraciju oružja – Jabuka.tv

MUP ŽZH poziva na predaju ili registraciju oružja

Uprava policije MUP-a ŽZH podsjetila je građane da je na snagu stupio Zakon o oružju i streljivu (“Narodne novine ŽZH” br.5/17 i br16/18 ), kojim se propisuju uvjeti za nabavu, držanje, držanje i nošenje, oduzimanje i promet oružja i streljiva, popravljanje i prepravljanje oružja, osnivanje civilnih strelišta, vođenje evidencija te nadzor nad primjenom ovoga Zakona.

Fizičke i pravne osobe koje drže oružje bez isprava o oružju, isto mogu prijaviti Policijskoj upravi, prema mjestu prebivališta, odnosno sjedišta.

Ukoliko to oružje ne potječe iz kaznenog djela i nije predmet potrage, i ako su ispunjeni uvjeti propisani ovim Zakonom, izdat će im se odgovarajuća isprava za takvo oružje, a protiv tih osoba neće se voditi sudski postupak.

Fizičke i pravne osobe koje posjeduju oružje i streljivo čija je nabava, držanje i nošenje prema odredbama ovoga Zakona zabranjeno, dužne su to oružje i streljivo prijaviti Policijskoj upravi prema mjestu prebivališta odnosno sjedišta, a protiv tih osoba neće se voditi kazneni postupak.

Rok za predaju ili registraciju naprijed navedenog oružja prema ovom Zakonu istječe 18. travnja 2019. godine te se građani još jednom pozivaju da naprijed navedeno oružje predaju odnosno registriraju, zaključuju iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.