MUP ŽZH objavio inicijale i godišta sarajevskih huligana

MUP Županije Zapadnohercegovačke konačno se oglasio o napadu sarajevskih huligana na mladiće iz Širokoga Brijega koji se dogodio 26. studenoga navečer kod stadiona Pecara.

U subotu, 26. studenoga, 2022. godine u 23:25 sati PU Široki Brijeg je od strane dežurnog liječnika Doma zdravlja Široki Brijeg zaprimila prijavu da su tri mlađe muške osobe s područja Širokog Brijega pristupile u DZ Široki Brijeg s lakšim ozljedama.

Postupajući po prijavi, policijski službenici PU Široki Brijeg su došli do saznanja da su navedene osobe, od kojih su dvoje stariji maloljetnici, napadnuti od strane više nepoznatih osoba dok su se isti nalazili u osobnom motornom vozilu marke VW Passat na križanju Ulice dr. Jure Grubišića i Ulice fra Didaka Buntića u Širokom Brijegu.

Daljnjim radom na terenu utvrđeno je da se u vezu ovog događaja dovode dva vozila, VW Golf i Seat Leon, bh. registracijskih oznaka, koji su se uputili u smjeru Mostar.

Policijski službenici PU Široki Brijeg su o navedenom izvijestili PU Mostar čiji policijski službenici su locirali gore navedena vozila te lišili slobode devet osoba.

M.P. (2000.) iz Ilidže, E.H. (2000.) iz Vogošća, E.B. (2003.) iz Novog Grada Sarajevo, V.I. (2002.) iz Sarajevo Centar, M.B. (1996.) iz Sarajevo Centar, N.B. (1999.) iz Ilidže, A.H. (1999.) iz Novog Grada Sarajevo, B.O. (2002.) iz Novog Grada Sarajevo i F.H. (1996.) iz Sarajeva Stari Grad su prevezeni u službene prostorije PU Široki Brijeg na daljnje postupanje.

Uz konzultaciju s dežurnim tužiteljem Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu istima su uručeni prekršajni nalozi temeljem Zakona o javnom redu i miru Županije Zapadnohercegovačke, stoji na web stranici MUP-a ŽZH.

Mostar: Policija presrela navijače Veleža naoružane palicama i bakljama

Navijači Sarajeva, nakon nereda u Širokom Brijegu, pušteni na slobodu uz prekršajne naloge

(www.jabuka.tv)